შეუდარებელი არომატი, მსუბუქი ცომი და სასაცილო ფასი… ეჰ ეს ნოსტალგია !

by ekaterine

კარაქის ფუნთუშები რძით

ვის ახსოვს ეს ფუმფულა ფუნთუშები რძით, რომელთა ყიდვა მხოლოდ 9 კაპიკში შეიძლებოდა? აი რა ღირდა მაშინ ბედნიერება! ეს ფუმფულა ნამცხვარი ჭიქა რძით იყო ყველაზე სრულყოფილი საჭმელი, რომლის წარმოდგენაც შეგიძლიათ.

გენატრებათ ასეთი სურნელოვანი დონატები? ჩვენ გეტყვით საფუარიანი ფუნთუშების რეცეპტს, რომლის გემოც ბავშვობაში დაგაბრუნებთ. მოიმარაგეთ ინგრედიენტები, რომლებიც საჭიროა მომზადებისთვის და დაიწყეთ.

როგორ გამოვაცხოთ ფუნთუშები რძით

იმისთვის, რომ ცომი კარგად ამოვიდეს, დაგჭირდებათ 21 გრამი ახალი საფუარი. ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ მშრალი საფუარი. მათგან მხოლოდ 3-ჯერ ნაკლები დაგჭირდებათ. 7 გრამი საკმარისი იქნება ამ ჰაეროვანი დელიკატესის მოსამზადებლად.

ინგრედიენტები

რძე 270 გრ

მარილი 0,5 ჩ/კ

ვანილის შაქარი 3 ჩ/კ

შაქარი 130 გრ

ხორბლის ფქვილი 550 გრ

კარაქი 80 გრ

კვერცხი 2 ც

საფუარი 21 გრ

მომზადება

ჩაასხით 250 მლ თბილი რძე ღრმა კონტეინერში. დაუმატეთ 1 ს.კ.  შაქარი და ახალი საფუარი. აურიეთ კარგად.

დაუმატეთ 2 ს.კ.  ხორბლის ფქვილი. ისევ აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად. დაფარეთ ნარევი. გააჩერეთ 10 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ ქაფიანი თავი არ წარმოიქმნება.

აიღეთ კვერცხი, გააცალკევეთ ცილა გულისაგან. საფუარის ნარევს დაამატეთ ცილა. ჩაასხით მასში დარჩენილი ჩვეულებრივი შაქარი და მარილი.

ათქვიფეთ კიდევ ერთი კვერცხი. დაუმატეთ ვანილის შაქარი. აურიეთ კარგად. ნაწილ-ნაწილ დაუმატეთ დარჩენილი ხორბლის ფქვილი, მოზილეთ ცომი ჯერ კოვზით, შემდეგ ხელებით.

დარბილებული კარაქი დავჭრათ ნაჭრებად. ნაზად მოაყარეთ ისინი ცომში. საფუძვლიანად მოზილეთ  მაგიდაზე, სანამ გლუვი გახდება.


ცომი გააბრტყელეთ ბურთულად. მოათავსეთ მცირე რაოდენობით ზეთით ცხიმწასმულ კონტეინერში. ცომს გადააფარეთ საკვები ცელოფანი. მასში ნახვრეტებს ვაკეთებთ. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე ერთი საათის განმავლობაში, სანამ ზომაში გაორმაგდება.

ცომი კარგად მოზილეთ. დაყავით ერთიდაიმავე ზომის ნაჭრებად.  მოათავსეთ  პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაში.

ზემოდან პირსახოცით დააფარეთ. დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე 40 წუთი.

შეურიეთ კვერცხის გული რძეს. კარგად აურიეთ ისინი. ფუნთუშებს ზემოდან წაუსვით ნარევი. შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

ფუნთუშების გემო რომ უფრო საინტერესო იყოს, შეგიძლიათ ზემოდან სპეციალური ნარევი მოაფრქვიოთ. ამისათვის შეურიეთ შაქარი დაფქულ დარიჩინს. მოაყარეთ ისინი ცომის ბურთულებზე და მხოლოდ ამის შემდეგ გააგზავნეთ გამოსაცხობად. კიდევ უფრო გემრიელი და არომატული გამოვა!

Related Articles