ჩვენ ყველაფერს ვიღებთ მხოლოდ სამს და ვამზადებთ უზომოდ მსუყე ხაჭოს კასეროლს.

by ekaterine

ფუმფულა ხაჭოს კასეროლი მანით

3 ჭიქა ხაჭოდან შეგიძლიათ მოამზადოთ წარმოუდგენლად გემრიელი საუზმე ოჯახის 6 წევრისთვის. ეს იქნება განსაკუთრებით ნოყიერი და ნაზი ტექსტურა. ამისათვის თქვენ უბრალოდ უნდა იცოდეთ, თუ როგორ  მოამზადოთ სწორად ხაჭოს კასეროლი.

მისი რეცეპტი ძალიან ადვილი დასამახსოვრებელია. ვინაიდან საჭიროა მხოლოდ სამის აღება ერთდროულად (3 ჭიქა ხაჭო, 3 კვერცხი, 3 სუფრის კოვზი შაქარი, არაჟანი და მანი). სხვათა შორის, ბოლო ინგრედიენტი შეგიძლიათ შეცვალოთ ბრინჯის ფქვილით. ეს ტკბილ კერძს ისეთივე ფუმფულას გახდის. გარდა ამისა, მას ექნება ძალიან სასიამოვნო თანმიმდევრულობა.

ამ ცომეულის არომატის დასამატებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ქიშმიში ან ხმელი მოცვი. სურვილისამებრ, ხაჭოს ცომს დაუმატეთ შოკოლადის ნაჭრები და ბანანი. ასეთი კომპონენტები შესანიშნავად ავსებს ამ დელიკატესის გემოს.

ინგრედიენტები
ხაჭო 3 ს/კ

კვერცხი 3 ც.

მანი 3 ს.კ.

არაჟანი 3 ს.კ.

შაქარი 3 ს.კ.

მარილი 1მწიკვი

ვანილი 1 მწიკვი

ქიშმიში გემოვნებით

მომზადება

ღრმა კონტეინერში შეურიეთ ნებისმიერი ცხიმიანი ხაჭო შაქარს. ათქვიფეთ კვერცხები. დაუმატეთ არაჟანი, მარილი და ვანილინი. აურიეთ ყველა ინგრედიენტი ბლენდერით, სანამ არ გახდება გლუვი.


ხაჭოს დაუმატეთ ბურღული. ყველაფერი კარგად აურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ წინასწარ გაჟღენთილი ქიშმიში. ყველა ინგრედიენტი ისევ აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.ხაჭოს მასა მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. შედგით 160 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 50–60 წუთის განმავლობაში.

ხაჭოს ტაფა ოდნავ გააგრილეთ და შემდეგ შეგიძლიათ მოაყაროთ შაქრის პუდრა. ამ საკონდიტრო ნაწარმის სიტკბო  უხდება კენკრის სოუსის მსუბუქ მჟავიანობას. მის მოსამზადებლად კარგად გარეცხეთ 300 გრ ალუბალი. ამოიღეთ თესლი. მოათავსეთ კენკრა ქვაბში. მათ დაუმატეთ 50 გრ შაქარი და 2 ჩხირი დაფქული დარიჩინი. ჩაასხით 50 მლ წყალი. გააგზავნეთ ცეცხლზე, ყველაფერი ენერგიულად აურიეთ. როდესაც პირველი ბუშტები გამოჩნდება, ალუბლის ნარევს დაასხით 1 ს/კ. სიმინდის სახამებელი განზავებული 50 მლ წყალში. ყველაფერი კარგად აურიეთ. ადუღების შემდეგ მოხარშეთ ალუბლის ნარევი საშუალო ცეცხლზე 1 წუთის განმავლობაში, ენერგიულად ურიეთ. შემდეგ დაუმატეთ 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი. აურიეთ და ქვაბი გადმოდგით გაზქურიდან. ნარევი უნდა გაცივდეს. შემდეგ დაასხით კენკრის არომატული სოუსი კერძს ნაწილებად და მიირთვით კერძი.

 

Related Articles