ბანანისა და კაკაოსგან დამზადებული სამარხვო დესერტი
მე იმდენად მიყვარს ეს სამარხვო დესერტი, რომ ვფიქრობ, უკვე ყველა ჩემი მეგობარი მივაჯაჭვე მას. ზოგი მას ორიგინალური რეცეპტის მიხედვით ამზადებს, ზოგი კი ამატებს სხვადასხვა სახის შიგთავსს, როგორიცაა მათი საყვარელი თხილი, ქოქოსის ფანტელები ან ჩირი. აქ ყველაზე საინტერესო ის არის, რომ რაც უფრო მწიფდება თქვენი ბანანი, მით უფრო ტკბილი იქნება თავად დესერტი.
მეტსაც ვიტყვი, სპეციალურადაც კი ვყიდულობ ამ ბანანებს ფასდაკლებით, რომ საღამოს სახლში მისვლისას ჩემი საყვარელი შოკოლად-ბანანის ტკბილეული მოვამზადო უშაქროდ. საინტერესო დაკვირვება: თუ სუფრასთან არ გეტყვით, ვერავინ გამოიცნობს, რისგან მზადდება ეს გემრიელი დესერტი. ზოგადად, 5 წუთი სამუშაო, 2 საათი გამკვრივება – და თქვენ გაქვთ ჯანსაღი და ნაზი დელიკატესი თქვენს მაგიდაზე. ვცადოთ?
ამ დესერტის უნიკალურობა ის არის, რომ ის მოეწონება როგორც მოზრდილებს, ასევე ბავშვებს. არ არის ძვირადღირებული პროდუქტები: ყველაფერი მარტივია და ხელმისაწვდომი. დესერტი მსუბუქი და დაბალკალორიულია, ის ასევე შესაფერისია დიაბეტით დაავადებულთათვის და მათთვის, ვინც იცავს სწორ კვებას.
ინგრედიენტები
ბანანი 3 ც
კაკაოს ფხვნილი 3 ს.კ.
მომზადება
გაასუფთავეთ ბანანი, დაჭერით ნაჭრებად და მოათავსეთ ბლენდერის თასში. ხილი ათქვიფეთ გლუვ პიურედ.
დაამატეთ კაკაოს ფხვნილი. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ მწიკვი მუსკატის კაკალი და ჩაის კოვზის მესამედი დარიჩინი.მოკლედ ისევ ჩართეთ ბლენდერი, სანამ ინგრედიენტები კარგად არ გაერთიანდებიან. მიიღებთ სქელ შოკოლადისფერ მასას.
მოამზადეთ პატარა ფორმა: ქვედა ძირს და გვერდებს დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი. შეავსეთ შოკოლადის ნარევით, გაათანაბრეთ და ოდნავ დატკეპნეთ.
დესერტი შედგით საყინულეში 3-4 საათით (შეგიძლიათ დიდხანს გაყინოთ და საჭირო დროს გამოიღოთ).
შემდეგ გამოიღეთ მაცივრიდან, გადააბრუნეთ თეფშზე და მოხსენით პერგამენტი. დესერტი დაჭერით კუბიკებად და გემრიელად მიირთვით.
ეს შოკოლად-ბანანის დესერტი ძალიან მარტივი მოსამზადებელია, სცადეთ – იქნებ მოგეწონოთ. ეს არის მსუბუქი, გამაგრილებელი, უჩვეულო და ჯანსაღი, მაღაზიებში ნაყიდი ტკბილეულისგან განსხვავებით!