ჩემმა მეგობარმა შემომთავაზა სენდვიჩი ძალიან გემრიელი ლორით. მაშინვე ვკითხე კომპანიის სახელი, მან კი ამაზე ბევრი იცინა! 🥪👍🏻

by ekaterine

სწრაფი ხელნაკეთი ძეხვი ღუმელში

ცოტა ხნის წინ, მეგობართან ერთად გავისეირნე, გვინდოდა ჭამა. მან უარყო ჩემი შეთავაზება კაფეში წასვლაზე და ჩანთიდან რამდენიმე სენდვიჩი ამოიღო. მართალი გითხრათ, უფრო გემრიელი ლორი არასდროს გამისინჯავს! რა თქმა უნდა, მაშინვე ვიკითხე კომპანიისა და მაღაზიის შესახებ, სადაც ჩემმა მეგობარმა იყიდა პროდუქტი. მან უბრალოდ გაიცინა და თქვა, რომ ეს იყო ხელნაკეთი ძეხვი!

რეცეპტი მაშინვე ჩავწერე და საღამოს მოვამზადე.  ვერასოდეს ვიფიქრებდი, რომ სახლში ძეხვის დამზადება ასე მარტივი და სწრაფი იქნებოდა. თქვენ არ გჭირდებათ ბლენდერი, ხორცის საფქვავი ან სპეციალური კვამლი. გამოიყენეთ მხოლოდ დანა და ღუმელი.

თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ ხორცის პროპორციები, რომლებიც მითითებულია ხელნაკეთი ძეხვის რეცეპტში თქვენი გემოვნებით. მაგალითად, გამოიყენეთ უფრო მეტი საქონლის ხორცი, ვიდრე ღორის, ან აიღეთ ისინი ნახევარი.

ნიტრიტის მარილი აიღეთ 0,5%. თუ თქვენ გაქვთ 6,25% მარილი, დაგჭირდებათ მხოლოდ 4 გრ.

ინგრედიენტები

ღორის ხორცი 1 კგ

საქონლის ხორცი 0,5 კგ

ნივრის ფხვნილი 0,5 ს/კ

ხახვის ფხვნილი 1 ს.კ.

რძე ფხვნილი 20 გ

შაქარი 1 ს/კ

შავი პილპილი (დაფქული) 0,5 ჩ/კ

მუსკატის კაკალი 0,5 ჩ/კ

წყალი 240 მლ

ნიტრიტი მარილი 25 გ

მარილი 21 გ

მომზადება

ღორის ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად. საქონლის ხორცი კიდევ უფრო წვრილად დავჭრათ და დანით ან ჩაქუჩით დავბეგვოთ.

ხორცს დაუმატეთ ყინულიანი წყალი, ყველა სანელებლები, მარილი, შაქარი და რძის ფხვნილი. მოზილეთ დაფქული ხორცი დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. დაახურეთ თასს თავსახური და ხორცი შედგით მაცივარში 18-24 საათით.

გაყავით ძეხვის ხორცი შუაზე. შეფუთეთ თითოეული ნაწილი ცელოფანში და დაახვიეთ თოკი, ჩამოაყალიბეთ ძეხვი. გააჩერეთ 20-30 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე.

ძეხვი ჩადეთ ყალიბში ან საცხობ ფირფიტაზე და გააგზავნეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 80-85 ° C-მდე. აცხვეთ მინიმუმ 3 საათის განმავლობაში.

ღორისა და საქონლის ხორცის ძეხვის ნაჭრებში ნახავთ პატარა სიცარიელეს. ეს იმის გამო ხდება, რომ ხორცი ნაჭრებად იჭრება. აქედან გამომდინარე, ხორცს უფრო მჭიდროდ ვერ გადაიტანთ საკვებ ცელოფანში. ღუმელში მოხარშული ძეხვი ქაღალდში გახვეული ინახება მაცივარში ერთ კვირამდე. ვაკუუმში ან საყინულეში პროდუქტი შეიძლება უფრო დიდხანს შეინახოს. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles