თქვენ უკვე სცადეთ TikTok-ის ეს სენსაციური რეცეპტი? პირადად მე აღფრთოვანებული ვარ ამ ტკბილ-მჟავე კერძით, რომელსაც მაკდონალდსის მწნილსაც ეძახიან. 🥒👍

by ekaterine

კიტრის მწნილი დიჟონის მდოგვით

დღეს მე გაგიზიარებთ კიტრის კერძს, რომელიც იდეალურია ბურგერებთან, ჰოთ-დოგებთან ან სენდვიჩებთან. TikTok-ზე ამ დიჟონის მდოგვის მწნილებს მაკდონალდსის მწნილებს უწოდებენ. როგორც არ უნდა იყოს, ამ რეცეპტის მიხედვით, ყველასთვის საყვარელი ხორკლიანი ბოსტნეული წარმოუდგენლად გემრიელი და ცხარე გამოდის.

ამ სეზონზე 6 ნახევარლიტრიანი ქილა გავაკეთე, ნახევარი უკვე გაქრა. ასე რომ თქვენ უნდა მოამზადოთ უფრო მეტი.  ტკბილი, ცხარე, ზომიერი მჟავიანობით – დამიჯერეთ, ასეთი კიტრი კოვზით გინდათ მიირთვათ. Სცადე!

კიტრის მწნილი დიჟონის მდოგვით: სამზარეულოს ნიუანსი

სხვათა შორის, ამ რეცეპტისთვის შეგიძლიათ აიღოთ მსხვილი გადაზრდილი კიტრიც, წვრილ კუბებად დაჭრის შემდეგ. ეს არანაირად არ იმოქმედებს გემოვნებაზე და სხვადასხვა პროდუქტის შევსებისთვის ეს ვარიანტი კიდევ უფრო მოსახერხებელია. თუ გსურთ, შეგიძლიათ დაამატოთ ცოტა ხახვი: კერძი უფრო ცხარე გახდება. ინგრედიენტების მითითებული რაოდენობით მიიღებთ 2 ლიტრიან ქილებს ან 3 ქილა 650 მლ.

ინგრედიენტები

კიტრი 2 კგ

მარილი 3 ს.კ.

ვაშლის ძმარი 300 მლ

ფრანგული მდოგვი 3 ს.კ.

შაქარი 1 ჭიქა

კურკუმა 1 ს.კ.

მომზადება

კიტრი დავჭრათ რგოლებად, მოვაყაროთ მარილი და ავურიოთ. დატოვე დასამარილებლად 3 საათის განმავლობაში. შემდეგ კიტრი მარილისგან გარეცხეთ და ზედმეტი სითხისგან დაწურეთ.

მოამზადეთ მარინადი: ვაშლის ძმარს დაუმატეთ შაქარი, მდოგვი და კურკუმა. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაამატოთ ხახვი, დაფნის ფოთოლი ან წიწაკა. მიღებული მასა მიიყვანეთ ადუღებამდე.

ჩაყარეთ კიტრი მარინადში და კარგად აურიეთ. ადუღეთ  5-10 წუთის განმავლობაში (სანამ კიტრის ფერი შეიცვლება).

ჩაალაგეთ კიტრი სტერილიზებულ ქილებში, მოხუფეთ და გადააბრუნეთ. დატოვე ასე სანამ არ გაცივდება. შეინახეთ გრილ ბნელ ადგილას.

ასეთი კიტრი შეგიძლიათ მიირთვათ 7-10 დღის შემდეგ. მაგრამ ჩემი რჩევაა: ერთი თვე მაინც გააჩეროთ და კიდევ უკეთესი ზამთრამდე. მაშინ მიიღებთ უჩვეულოდ გემრიელ კიტრის კერძს, რომელიც მთლიანად გაჟღენთილია ტკბილ-მჟავე მარინადში.

Related Articles