მე აღმოვაჩინე ზამთრისთვის პომიდვრის მომზადების ფინური მეთოდი. აღარ დამრჩა არცერთი ცარიელი ქილა!

by ekaterine

პომიდვრის ნაჭრები ზამთრისთვის, როგორც ახალი

მე ვარ ერთ-ერთი იმათგანი, რომელიც უარს არ ამბობს კონსერვებზე. ჩემს ოჯახში მათ ნამდვილად არავინ ჭამს. ქმარს შეუძლია ხანდახან მწნილის ჭამა, შვილები კი წელიწადში ერთხელ ითხოვენ კომპოტს. ამიტომ მხოლოდ საკუთარი თავისთვის ვემზადები ზამთრისთვის. მე ვირჩევ უფრო მეტ რეცეპტს. ჩემი ერთ-ერთი ფავორიტია ზამთრისთვის დაჭრილი პომიდორი.

უკვე იცით, როგორ მოვამზადოთ კიტრი ნედლად ზამთრისთვის.  ბევრმა  იკითხა, რა უნდა გაეკეთებინა პომიდორთან. გაგახარებთ: მათთვისაც არის მსგავსი რეცეპტი. ზამთრისთვის პომიდვრის ნაჭრების გასაკეთებლად სანელებლებს საერთოდ არ ვიყენებ. ხახვი და ღვინის ძმარი გამოგადგებათ!

ინგრედიენტები

პომიდორი 4 კგ

ხახვი 1 კგ

წყალი 3 ლ

მარილი 3 ს.კ.

შაქარი 4,5 ს.კ.

ღვინის ძმარი 150 მლ

მომზადება

 

საშუალო ზომის პომიდორი კარგად გარეცხეთ. გაფცქვენით ხახვი, დაჭერით თხელ ნახევრად რგოლებად. ჩაყარეთ ქილაში, დაასხით მდუღარე წყალი. დაე, სიმწარე გამოვიდეს.

პომიდორი დავჭრათ ნაჭრებად,  ხახვის ნახევარი ჩაყარეთ ქილებში. სხვათა შორის, ჭურჭელი და სახურავები ჯერ უნდა გაირეცხოს და გასტერილდეს.

პომიდვრის ნაჭრები ხახვზე მჭიდროდ დაალაგეთ. დაფარეთ ზევიდან მსუბუქად დაჭერით ხახვის ნარჩენებით. ახლა იზრუნეთ მარილწყალზე. წყალი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

წყალს დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ღვინის ძმარი. სინამდვილეში, შეიძლება დაგჭირდეთ ნაკლები მარილწყალი. დათვალეთ ისე, რომ 1 ლიტრ წყალს დაუმატეთ 1 ს.კ.  მარილი, 1,5 ს.კ.  შაქარი და 50 მლ ძმარი.

როდესაც შაქარი და მარილი გაიხსნება, მარილწყალი მზად არის. ქილებში დაასხით პომიდორს. ახლა დახურეთ ქილები ხუფებით, მოათავსეთ ღრმა ქვაბში.

შეავსეთ ქილები მხრამდე ცხელი წყლით და გაასტერილეთ 5 წუთის განმავლობაში. უკვე მზად არის. უნდა გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე.

მივიღე 14 ქილა 0,5 ლიტრიანი შესანიშნავი ხარისხის შემცველობით. პომიდორს ზამთრისთვის ნაჭრებად ვინახავ სარდაფში, თუმცა რამდენიმე ქილას ყოველთვის მაცივარში ვტოვებ. რა მოხდება, თუ სტუმრებს ან თქვენ თავად გსურთ ამ გემრიელი საჭმლის მირთმევა? დაე, ის ყოველთვის ხელთ იყოს!

Related Articles