ორიგინალური რეცეპტი! საუკეთესო იდეა ყველა დროის!

by ekaterine

ზამთრისთვის მზადების სეზონი სულ უფრო და უფრო მატულობს და მწვანე პომიდორი ერთ-ერთი ყველაზე უჩვეულოა. ტრადიციულად, წითელ ბოსტნეულს ამწნილებენ, მაგრამ გამოცდილებიდან გამომდინარე, გვიანი პომიდორი, რომელსაც დამწიფების დრო არ ჰქონდა, კიდევ უფრო გემრიელი გამოდის. ხრაშუნა და მადისაღმძვრელი, ისინი შესანიშნავი სიამოვნება იქნება ნებისმიერი სუფრისთვის.

ამიტომ, თუ სეზონის ბოლოს მწვანე პომიდორი დაგრჩათ, არ იჩქაროთ მათი გადაყრა. მათგან შეგიძლიათ მოამზადოთ უჩვეულოდ გემრიელი კერძი, რომელიც მოიგებს ყველაზე პრეტენზიული გურმანის გულსაც კი. ამ რეცეპტის ინგრედიენტები განკუთვნილია 1,5 ლიტრიანი ქილისთვის. გირჩევთ დაუყოვნებლივ გაამრავლოთ ისინი მინიმუმ სამზე, თორემ ზამთრისთვის აღარაფერი დარჩება. დარწმუნებული ვარ, რომ თუ ერთხელ გასინჯავთ ამ ხრაშუნა პიკელირებულ მწვანე პომიდორს, მოგინდებათ მათი მომზადება ყოველწლიურად!

ინგრედიენტები

პომიდორი 1 კგ

ნიორი 3 კბილი

წიწაკა 3 ც

შავი პილპილი (ბარდა) 6 ც

დაფნის ფოთოლი 1 ც

შაქარი 1 ჩ/კ

მარილი 1 ს.კ.

ძმარი 1,5 ს.კ.

კამა გემოვნებით

ოხრახუში გემოვნებით

დაფქული წითელი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ მწვანე პომიდორი და ფრთხილად მოჭერით ყუნწი.

ერთნახევარი ლიტრიანი ქილის ძირში მოაყარეთ წიწაკა, დაფნის ფოთოლი, კამა და ოხრახუში. ზემოდან მოაყარეთ პომიდორი ქილის შუაგულამდე. ზემოდან მოაყარეთ მწვანილის კიდევ ერთი ფენა, შემდეგ ზემოდან მოაყარეთ პომიდორი, პიკულირებული მწვანე პომიდორს დაასხით ადუღებული წყალი პირამდე და დაახურეთ თავსახური. დატოვე 15 წუთი.

გადაწურეთ წყალი, შემდეგ კვლავ დაასხით მდუღარე წყალი, დააფარეთ თავსახური და გააჩერეთ კიდევ 20 წუთი.

ჩაასხით წყალი ქვაბში და მიიყვანეთ ადუღებამდე. ამასობაში ქილას დაუმატეთ მარილი, შაქარი და ძმარი. ჩაასხით ადუღებული წყალი და მჭიდროდ დაახურეთ თავსახური.

დახურული ქილა ამოატრიალეთ თავდაყირა და შეფუთეთ პირსახოცით. მთლიანად უნდა გაცივდეს.

წითელი პომიდვრისგან განსხვავებით, მწვანე პომიდვრის მირთმევა თითქმის დაუყოვნებლივ შეიძლება. გააჩერეთ რამდენიმე დღე და აიღეთ პირველი ნიმუში. პიკულირებული მწვანე პომიდორი კარგად ინახება მთელი ზამთარი ოთახის ტემპერატურაზე.  გემრიელად მიირთვით!

Related Articles