6.7K
ხაჭაპური მაწვნის ცომით
მასალა:
კარაქი 200 გ.
მაწონი 1 ქილა( 500 გ.)
ყველი 600 გ.
კვერცხი 3 ცალი
სოდა ძმარში გახსნილი
მომზადება
მაწონში ჩავასხათ სოდა-ძმრით, ცალკე ჭურჭელში ფქვილში ავსრისოთ შერბილებული კარაქი, შუაში ჩავაღრმავოთ და ჩავასხათ აფუებული მაწონი. მოვზილოთ ჩვილი ცომი. გავაჩეროთ 15 წუთით თბილ და არა ცხელ ადგილას.
მარილიანი ყველი გავხეხოთ ან ხორცსაკეპში გავატაროთ, შევურიოთ 1 ცალი კვერცხი.
ცომი გავყოთ ოთხ ნაწილად. თითოეული გავათხელოთ, მოვაყაროთ ყველი, პირი შევუკრათ კარგად, გადმოვაბრუნოთ, ოდნავ გავათხელოთ, ზემოდან წავუსვათ ათქვეფილი კვერცხი და შევდგათ ღუმელში გამოსაცხობად.