ტორტი “დათუნია”- შოკისმომგვრელი, უგემრიელესი ძველებური დესერტი.

by ekaterine

ტორტი “დათუნია”

მასალად საჭიროა:

კვერცხი 4 ცალი

შაქრის ფხვნილი 2 ჩ/ჭ

არაჟანი 200 გ.

ფქვილი 5 ჩ/ჭ

კარაქი 200 გ.

ნიგოზი 2 ჩ/ჭ

სოდა-ძმრით 1 ჩ/კ

მომზადება:

ავთქვიფოთ 4 კვერცხის გული, დავამატოთ გამდნარი და შეგრილებული კარაქი, 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი,არაჟანი, ფქვილი და მოვზილოთ ცომი. გავყოთ სამ ნაწილად.

კარაქწასმულ გრილ ტაფაზე გავათხელოთ ერთი ნაწილი, წავუსვათ ბეზე შერეული ნიგოზით( 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი, 4 კვერცხის ცილა, 2 ჭიქა დაფქვილი ნიგოზი), დავადოთ მეორე ნაწილი და კიდევ წავუსვათ ბეზე, შემდეგ მესამე ნაწილი და გამოვაცხოთ საშუალო ცეცხლზე.

გამომცხვარ ტორტს ზემოდან მოვასხათ შოკოლადის მინანქარი: 100 გ. კარაქი, 4 ს/კ. წყალი, 4 ს/კ შაქრის ფხვნილი და 4 ს/კ. კაკაო ვადუღოთ 3-4 წუთი, შევაგრილოთ და მოვასხათ.

Related Articles