ამის შემდეგ სხვაგვარად მომზადება არ მოგინდებათ: ნაჭრები, რომლებიც პირში დნება უმაგრეს სოუსში!

by ekaterine

რბილი ღვიძლი მდოგვის სოუსში

ასეთი ღვიძლის სილამაზე მის ორიგინალ სოუსშია. არაჟანი ხახვით მას უფრო წვნიანს ხდის, მდოგვი კი სინაზეს მატებს. ამავდროულად, პროდუქტს არ სჭირდება დიდი ხნის განმავლობაში გაჟღენთვა ან რაიმე განსაკუთრებული გზით დაჭრა. ქვემოთ მოცემულ რეცეპტში მოცემული მარტივი ნაბიჯების შემდეგ, თქვენ გექნებათ 100% ნაზი ღვიძლი, რომელიც ყოველთვის გამოგადგებათ.  გარდა შესანიშნავი გემოვნებისა, თქვენ ასევე მიიღებთ სასარგებლოსაც და ეს მნიშვნელოვანია, განსაკუთრებით ცივ სეზონზე!
წარმოიდგინეთ, არსებული 290 ამინომჟავიდან ძროხის ღვიძლი შეიცავს 12-ს. რამდენიმე პროდუქტს შეუძლია დაიკვეხნოს ასეთი მაჩვენებლებით. აქ თქვენ გაქვთ ყველაზე მნიშვნელოვანი ვიტამინები და სპილენძი, რკინა და კიდევ B12, რომელიც აუცილებელია ნერვული და იმუნური სისტემების კარგი ფუნქციონირებისთვის. გირჩევთ მდოგვის სოუსში რბილი ღვიძლის მოხარშვას!

ინგრედიენტები

ძროხის ღვიძლი 700 გრ

არაჟანი 8 ს.კ.

ხახვი 2 ც

ნიორი 3 კბილი

შაქარი 1 ჩ.კ.

მდოგვი 2 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

კარგად გარეცხეთ და გაასუფთავეთ ღვიძლი, ნაწილებად დაჭერით.

ხახვი და ნიორი გახეხეთ, ღვიძლს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 5-7 წუთი. ეს აშორებს სუნს და სიმწარეს.

ხახვს მოაყარეთ შაქარი და შეწვით ოქროსფერამდე.

მოამზადეთ სოუსი: არაჟანი შეურიეთ მდოგვს და მარილი გემოვნებით.

შემწვარ ხახვს დაუმატეთ ნიორი. აურიეთ.

გადაწურეთ წყალი ღვიძლის თასიდან.

ღვიძლი ხახვთან ერთად ჩავყაროთ ტაფაში. მარილი, პილპილი და აურიეთ 5 წუთის განმავლობაში. ღვიძლი შეწვით და  ყველაფერს მოასხით არაჟანი-მდოგვის სოუსი. აურიეთ.

ადუღეთ ღვიძლი სახურავის ქვეშ 10-12 წუთის განმავლობაში. როცა მოიხარშება, მიირთვით თქვენს საყვარელ გვერდით კერძთან ერთად.

ძროხის ღვიძლი არაჟნის მდოგვის სოუსში კარგად უხდება ბოსტნეულს, ბრინჯს და კარტოფილის პიურეს. თუ ნიორი არ მოგწონთ, შეგიძლიათ მის გარეშეც მოამზადოთ.  არაჟანი ჩაშუშვისას არ აიჭრება, ტაფაში ჩასხმამდე დაუმატეთ ერთიკოვზი ფქვილი. თავისუფლად შეცვალეთ არაჟანი ნებისმიერი ცხიმიანი ნაღებით: ეს არ იმოქმედებს გემოზე.

Related Articles