მთელ ოჯახს უყვარს საუზმეზე. ბავშვები -ჯემით, მე და ჩემი ქმარი კი არაჟნით ვჭამთ. 🥰

by ekaterine

რეცეპტი ზარმაცა პელმენებისთვის მანანის ბურღულით

ეს არის ის, რაც ნამდვილად გვახსენებს ბავშვობას, ასე რომ, ეს არის მანანი. თითოეული ჩვენგანი ვჭამდით, მოგვწონდა თუ არა. ბევრი, მის ხსენებისას, იკრავს შუბლს, ახსოვს ფაფა კორძებით. მაგრამ ამის გარდა კიდევ ბევრი კერძია, რომელსაც შეუძლია საბავშვო ბაღის სტერეოტიპის განადგურება. ეს შეიძლება უსაფრთხოდ მივაკუთვნოთ რეცეპტს ზარმაცა პელმენის მანანით.

ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციები  პელმენის დასამზადებლად

ეს კერძი მაშინ გამახსენდა, როცა ჩემმა შვილებმა კატეგორიული უარი თქვეს მანისა და ხაჭოს ჭამაზე. ოდესღაც ბავშვობაში ბებიაჩემმა ზარმაცი პელმენი მომიმზადა ბურღულით. მან, ასე ვთქვათ, მოახერხა ჯანსაღის შერწყმა სიამოვნებასთან, რადგან მე მათ ორი ყბით ვჭამდი, ვერც კი მივხვდი, რომ საძულველი მარცვლეული იყო. ბებიამ მითხრა რეცეპტი. ვარენიკი ძალიან მარტივი და სწრაფი მოსამზადებელი აღმოჩნდა. შედეგმაც არ დააყოვნა – ბავშვებს ძალიან მოეწონათ კერძი. მეც სიამოვნებით ვჭამდი, არ მეშინია გასუქების, რადგან ეს პელმენი დიეტურია.

ინგრედიენტები

500 გრ ხაჭო

6 ს.კ. მანი

1-2 კვერცხი

შაქარი გემოვნებით

10 გ ვანილის შაქარი

25 გრ კარაქი

მომზადება

შეგიძლიათ ხაჭო აიღოთ ნებისმიერი რაოდენობის ცხიმის შემცველობით, რომელიც მოგწონთ. თუ ის  ტენიანია, მაშინ ჯობია გაწუროთ.

ამის შემდეგ ხაჭო ჩადეთ საკმაოდ ღრმა თასში. მას დაუმატეთ მანი, კვერცხი, შაქარი და ვანილინი. აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე და 10-15 წუთის განმავლობაში დადეთ ცომი.

შემდეგ მზა ცომი დადეთ ბრტყელ თეფშზე და თანაბრად გაანაწილეთ მასზე. სისქე უნდა იყოს 2 სანტიმეტრამდე.

წყალი ადუღებამდე დადგით გაზქურაზე.  აიღეთ ჩვეულებრივი სუფრის კოვზი ან ჩანგალი. გამოაცალეთ ცომს პატარა ნაჭრები და ჩაყარეთ მდუღარე წყალში.

მოხარშეთ ზარმაცი  პელმენი კიდევ 2 წუთის განმავლობაში მას შემდეგ, რაც ტაფაში წყალი კვლავ ადუღდება. შემდეგ ფრთხილად ამოიღეთ ისინი კოვზით. სუფრასთან მიტანის წინ აუცილებლად წაუსვით კარაქი, წინააღმდეგ შემთხვევაში კერძი ერთმანეთს მიეკვრება.

ძალიან მარტივია პელმენების მომზადება ამ რეცეპტით, რომელიც მოეწონება ბავშვებს და მოზარდებს. ეს კერძი საკმაოდ ნოყიერია, ამიტომ საუზმისთვისაც გამოდგება. თუ პელმენებს დაუმატებთ იოგურტს ან მურაბას, მიიღებთ შესანიშნავ ყოველდღიურ დესერტს. ვისაც არ უყვარს ტკბილეული, შეუძლია უსაფრთხოდ შეცვალოს შაქარი რეცეპტში მარილით და მიირთვას პელმენი არაჟნით ან ნივრის სოუსით. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles