ეს არის პოპულარული და სანახაობრივი დესერტი, ძალიან მარტივი მოსამზადებელი. ამას ბავშვიც კი თავს გაართმევს, რადგან არ არის საჭირო ცომის, კრემის არევა და ღუმელის ჩართვაც კი. ნებისმიერი კულინარიული გამოცდილების მქონე დიასახლისს შეუძლია გაუმკლავდეს ასეთი სილამაზის მომზადებას.
ამ ტორტის გასაკეთებლად, რომელიც არ საჭიროებს გამოცხობას, ჩვეულებრივ ჟელეს ვამზადებ საღამოს. ღამით იყინება, ამიტომ დიდხანს ლოდინი არ მიწევს. დანარჩენ სამუშაოებს დაახლოებით ნახევარი საათი სჭირდება. ყველაზე რთული ისაა, რომ დაელოდო ამ გემრიელობის გამოღებას მაცივრიდან!
როგორ მოვამზადოთ სანახაობრივი ტორტი არაჟნით გამოცხობის გარეშე
ჟელეს ტორტის მომზადება შესაძლებელია სხვადასხვა სახის ჟელეზე. ასე რომ, დესერტი უფრო სადღესასწაულო და ელეგანტურია. ავირჩიე 3 სახეობა: კივის, ფორთოხლის და მარწყვის გემოთი. სპეციალურად ისე შერჩეული, რომ ფერები განსხვავებული ყოფილიყო. შეგიძლიათ აიღოთ ნაკლები ან მეტი სახის ჟელე.
ინგრედიენტები
ჟელე 270 გრ
არაჟანი 600 გრ
შაქრის ფხვნილი 300 გრ
ჟელატინი 25 გრ
ვანილის შაქარი 0,5 ჩ.კ.
მომზადება
მოამზადეთ ჟელე ინსტრუქციის მიხედვით. ჩვეულებრივ, 90 გრ ჟელეს სჭირდება 400 მლ მდუღარე წყალი. ჟელეს აუცილებლად აურიეთ მომზადებისას ენერგიულად, რათა კორძები არ წარმოიქმნას. ჩაასხით ნარევი გასაყინად კონტეინერში. ჟელე შედგით მაცივარში მინიმუმ 4 საათით.
გამოიღეთ ჟელე და დაჭერით კუბიკებად.
ათქვიფეთ არაჟანი შაქრის ფხვნილთან ერთად დაახლოებით 5-7 წუთი.
ჟელატინს დაასხით 250 მლ წყალი და ადუღეთ. ამასობაში ღრმა თასში მოათავსეთ საკვები ცელოფანი.
ჟელატინი ოდნავ გაათბეთ და ჩაასხით არაჟნის მასაში, განაგრძეთ თქვეფა.
ახლა ჩამოაყალიბეთ ნამცხვარი არაჟნის შიგთავსისა და ჟელეს კუბების მონაცვლეობით ცელოფან დაფენილ თასში. ნამცხვარი შედგით მაცივარში ბოლომდე გამაგრებამდე (მინიმუმ 4 საათი).
ტორტი “კალეიდოსკოპი” არაჟნით შეიძლება უფრო მრავალფეროვანი იყოს. მაგალითად, ჟელატინის კუბიკებთან ერთად, შეიძლება ხილის ან კენკრის ნაჭრების დამატება. ხოლო თუ გსურთ დესერტი უფრო ნოყიერი გახადოთ, აურიეთ ნაზი ბისკვიტის ნაჭრები. რას ფიქრობთ ამ იდეაზე?