მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი გემოს კომბინაცია: კამა + ნიორი + კარტოფილი!

by ekaterine

ახალი კარტოფილის კერძები

ახალი კარტოფილის სეზონი გაიხსნა! ახლა თქვენ შეგიძლიათ მიირთვათ ეს სურნელოვანი  კერძი. იცოდით, რომ მოხარშული კარტოფილი ყველაზე კარგად ინარჩუნებს გემოს, თუ მას ცივში კი არა, მდუღარე წყალში ჩაყრით? ასე, კარტოფილი ინარჩუნებს თავის ტკბილ გემოს.

ჩვენ გვინდა გავაქარწყლოთ მითი, რომ ახალი კარტოფილით მხოლოდ მისი მოხარშვაა შესაძლებელი, ამიტომ ჩვენ მოვამზადეთ თქვენთვის შესანიშნავი არჩევანი ყველაზე წარმატებული რეცეპტებით. არ შეგეშინდეთ ექსპერიმენტების გაკეთება, ძალიან გემრიელი გამოვა.

მოხარშული კარტოფილი კამით

დაგჭირდებათ

1–1,5 კგ ახალი კარტოფილი

100-150 გ კარაქი

მარილი გემოვნებით

1 კონა კამა

2-3 კბილი ნიორი

მომზადება

როგორ მოვამზადოთ

ლითონის ღრუბლის გამოყენებით გაასუფთავეთ კარტოფილი.  კარგად გარეცხეთ და მოხარშეთ მარილიან წყალში.
სანამ კარტოფილი იხარშება, გარეცხეთ და დაჭერით კამა, გაასუფთავეთ ნივრის კბილი და დაჭერით წვრილად.

როდესაც კარტოფილი მზად იქნება, გადაწურეთ წყალი ტაფიდან, დაუმატეთ ზეთი, მოაყარეთ დაჭრილი ნიორი და კამა. ქვაბს დააფარეთ თავსახური და კარგად შეანჯღრიეთ შიგთავსი.

დატოვეთ კარტოფილი თავდახურული 5 წუთის განმავლობაში, რათა გემოები შეიწოვოს. სუფრასთან მიტანის წინ კარტოფილი ღრმა თასში მოათავსეთ და ტაფაში დარჩენილი ზეთი დაასხით.

გამომცხვარი ახალი კარტოფილი

დაგჭირდებათ

1 კგ ახალი კარტოფილი

5 კბილი ნიორი

როზმარინის ყლორტი
1 კონა კამა

100გრ კარაქი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

ლითონის ღრუბლის გამოყენებით გაასუფთავეთ კარტოფილი.  გაჭერით შუაზე და მოხარშეთ მდუღარე მარილიან წყალში დარბილებამდე (დაახლოებით 10 წუთი).

შემდეგ გადაასხით წყალი ტაფიდან და გააშრეთ კარტოფილი. მოათავსეთ საცხობ ფორმაში, მოაყარეთ გახეხილი ნიორი, მარილი და პილპილი. კარაქი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და მოვაყაროთ კარტოფილს, მოვაყაროთ დაჭრილი როზმარინი.

ფორმა გააგზავნეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. ხარშვისას გირჩევთ პერიოდულად მოურიოთ. სუფრაზე მიტანის წინ მოაყარეთ დაჭრილი კამა.

ახალი კარტოფილი სულგუნით

დაგჭირდებათ

1 კგ პატარა ზომის ახალი კარტოფილი

3-5 კბილი ნიორი

2 ს.კ.  კარაქი

200 გრ სულგუნი

მწვანილი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

მომზადება

 

როგორ მოვამზადოთ

გასუფთავეთ კარტოფილი ლითონის ღრუბლით.  მოათავსეთ მარილიან მდუღარე წყალში და მოხარშეთ კარტოფილი 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გადაასხით წყალი ტაფიდან და გააშრეთ.

გაფცქვენით და დაჭერით ნიორი. წინასწარ გახურებულ ტაფაში ჩავაგდოთ კარაქი, გავადნოთ და მოვაყაროთ ნიორი, გავაჩეროთ ზეთი 20 წამით და გადმოვდგათ ქვაბი ცეცხლიდან.

მოხარშული კარტოფილი მოათავსეთ საცხობ ფორმაში და მოასხით გამდნარი კარაქი. სულუგუნი დავჭრათ 1,5 სმ სიგანის ნაჭრებად და დავაფაროთ კარტოფილს. ფორმა გააგზავნეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში და მოხარშეთ სანამ ყველი არ გადნება და არ დაიბრაწება.

შემწვარი ახალი კარტოფილი

დაგჭირდებათ

1 კგ პატარა ზომის ახალი კარტოფილი

2-3 ს.კ.  მზესუმზირის ზეთი
1 კონა კამა

მარილი გემოვნებით

1 ჩ.კ კარაქი

მომზადება

კარტოფილი კარგად გარეცხეთ და გააშრეთ. შეავსეთ ქვაბი ან ღრმა ტაფა მზესუმზირის ზეთით.
კარტოფილი მოათავსეთ ზეთიან ჭურჭელში და მოხარშეთ, დროდადრო შეანჯღრიეთ, 15-20 წუთის განმავლობაში, თავდახურული.

გარეცხეთ და დაჭერით კამა, გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით ნიორი. კარტოფილს მოაყარეთ კამა და ნიორი, ყველაფერი კარგად აურიეთ და შეწვით სახურავის ქვეშ კიდევ ორიოდე წუთი, ხარშვის ბოლოს დაამატეთ კარაქი, აურიეთ და გადმოდგით კარტოფილი ცეცხლიდან.

ახალი კარტოფილის სალათი

დაგჭირდებათ

500 გრ ახალი კარტოფილი

200 გრ მწვანე ლობიო

120 გრ სარდინი ზეთში

მუჭა ზეთისხილი

ნახევარი ლიმონის წვენი

1ს.კ. ზეითუნის ზეთი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

როგორ მოვამზადოთ

გარეცხეთ, გაჭერით კარტოფილი 3 ნაწილად და ადუღეთ სანამ არ დარბილდება. ლობიო დავჭრათ პატარა ნაჭრებად და მოვათავსოთ ტაფაში,  კარტოფილის მზადყოფნამდე  3 წუთით ადრე. გადაწურეთ წყალი და გააციეთ ბოსტნეული.

სარდინი მოათავსეთ სალათის თასში, მოაყარეთ მარილი, პილპილი, ლიმონის წვენი და ჩანგლით გაწეწეთ სარდინი. სარდინებს მოაყარეთ წვრილად დაჭრილი ზეთისხილი, მოხარშული კარტოფილი და ლობიო, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი, ყველაფერი კარგად აურიეთ, გააჩერეთ 15 წუთი და შეგიძლიათ მიირთვათ.

ვიმედოვნებთ, რომ შევავსეთ თქვენი წარმატებული რეცეპტების არსენალი. ჩვენ გირჩევთ მოამზადოთ ერთ-ერთი ასეთი კერძი ბუნებაში გასვლისას, რადგან წვნიან ქაბაბზე უკეთესი არაფერია კარტოფილთან ჰარმონიაში. როგორ ამზადებთ ჩვეულებრივ ახალ კარტოფილს? გაგვიზიარეთ თქვენი საფირმო რეცეპტები კომენტარებში. თუ მოგეწონათ სტატია, უთხარით მეგობრებს ამის შესახებ!

Related Articles