შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც მეხმარება დიეტის დროს. ☺️👌

by ekaterine

შვრიის ღვეზელი კომბოსტოთი

მათთვის, ვისაც ზაფხულისთვის უნდა, რომ ჰქონდეს ლამაზი და მოხდენილი ფიგურა, შვრიის ღვეზელი კომბოსტოთი ნამდვილი ხსნაა. ეს არის ძალიან მადისაღმძვრელი კერძი, რომელიც მოგცემთ საშუალებას გემრიელად მიირთვათ წონის დაკლების დროს.

ასეთი ჯანსაღი ნამცხვრები ფქვილის გარეშე სწრაფად შეავსებს სასარგებლო ვიტამინებით თქვენს სხეულს, ასევე დააკმაყოფილებენ შიმშილის გრძნობას და რაც მთავარია, მართალია ეს ღვეზელი დიეტურია, მაგრამ თავისი გემრიელი გემოთი ნამდვილად ამაყობს.

როგორ გამოვაცხოთ შვრიის კომბოსტოს ღვეზელი

ამ კერძის მომზადება შესაძლებელია როგორც ახალგაზრდა, ასევე ძველი კომბოსტოთი. თუ მეორე ვარიანტს აირჩევთ, ბოსტნეულის დაჭრის შემდეგ მიმართეთ პატარა ხრიკს. გახეხილ კომბოსტოს დაუმატეთ ცოტა მარილი.  კარგად ასრისე ხელით. ამ შემთხვევაში, შვრიის ღვეზელში კომბოსტო წარმოუდგენლად რბილი იქნება, თუმცა ოდნავ ხრაშუნა დარჩება.

ინგრედიენტები

თეთრი კომბოსტო 400 გრ

შვრიის ფანტელები 100 გრ

რძე 150 მლ

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ორეგანო 1 ჩ/კ

კვერცხი 3 ც

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

მარილი 1 ჩ/კ

მყარი ყველი 40 გრ

მომზადება

ღრმა კონტეინერში შეურიეთ 2 კვერცხი ნებისმიერი ცხიმის შემცველობის რძეს. მოაყარეთ მარილი, დაფქული შავი პილპილი და ხმელი ორეგანო. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი სათქვეფით.

ჩაყარეთ ფანტელები და გამაფხვიერებელი კვერცხის რძიან ნარევში. აურიეთ ყველაფერი სათქვეფით. გააჩერეთ 10-15 წუთი, რომ შვრიის ფაფა გაფუვდეს. თეთრი კომბოსტო წვრილად დაჭერით. დაუმატეთ კვერცხის ნარევს. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად.

ფორმას ვაფარებთ პერგამენტს. მასში მოვასხათ კომბოსტოს და შვრიის მასა, ზემოდან გავასწოროთ ღვეზელი.

ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. დაუმატეთ მას კვერცხი. აურიეთ ყველაფერი საფუძვლიანად. მიღებული ნაზავი შეზეთეთ კომბოსტოთი, თანაბრად გაანაწილეთ.

ფორმას ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

სანამ ამ უგემრიელესი ღვეზელის მომზადებას დაიწყებთ, დარწმუნდით, რომ საუკეთესო შვრიის ფაფა გაქვთ. ისინი უნდა იყოს დიდი. ასეთი კერძისთვის იყიდეთ დიდხანს მოსახარში შვრიის ფანტელი. ის ყველაზე სასარგებლოა. სხვათა შორის, მზა ღვეზელს საუკეთესოდ მიირთმევენ იოგურტის სოუსით. ამისთვის ბლენდერის თასში შეურიეთ 50 გრ ფეტა ყველი ახალ კიტრს და კამის ყლორტს. დაამატეთ 1 ჭიქა Ბერძნული იოგურტი. ყველა ინგრედიენტი კარგად ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. სოუსი შედგით მაცივარში 20 წუთით. შემდეგ კი წარუდგინეთ თქვენს ოჯახს სურნელოვან შვრიის ღვეზელთან ერთად.

Related Articles