ღვეზელი იოგურტით და ალუბლით
ღვეზელი იოგურტით და ჯემით არის დესერტი, რომლის რეცეპტს ყველა თქვენი მეგობარი მოგთხოვთ. თან ეს დესერტი გამოირჩევა უნაკლო გემოთი, საოცარი სინაზით და მდიდრული არომატით.
ასეთი დახვეწილი დესერტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ ერთი საათი თავისუფალი დრო. მნიშვნელოვანია მხოლოდ ნაბიჯ-ნაბიჯ ინსტრუქციების დაცვა, შემდეგ კი შეძლებთ საყვარელი ადამიანების განებივრებას საკონდიტრო ნაწარმის ძვირადღირებული დელიკატესების გემოვნებით.
როგორ გამოვაცხოთ გემრიელი იოგურტის ღვეზელი
იოგურტის ნაზი კრემის სიტკბოს გასანეიტრალებლად, გირჩევთ მოამზადოთ ალუბლის ჯემი ოდნავ მჟავე. ამისათვის დაგჭირდებათ ცოცხალი ან გაყინული ალუბალი, ცოტა შაქარი, წყალი და სახამებელი. ადუღეთ ყველაფერი, სანამ არ შესქელდება, რომ მიიღოთ სრულყოფილი ჯემი მომავალი ცხობისთვის.
ინგრედიენტები
კვერცხი 3 ც
შაქარი 280 გრ
სიმინდის სახამებელი 120 გრ
მარილი 2 მწიკვი
ვანილინი გემოვნებით
ალუბალი 500 გრ
წყალი 150 მლ
პუდრი შაქარი 80 გრ
ხორბლის ფქვილი 200 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ
ბერძნული იოგურტი 500 გრ
კარაქი 80 გრ
მომზადება
ჩვენ ვამზადებთ ჯემს. ჩაასხით ქვაბში კურკაგამოცლილი ალუბალი. დაუმატეთ 70გრ სიმინდის სახამებელი და 150გრ შაქარი. წყალს ვამატებთ. კარგად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი.
ქვაბს ვათავსებთ ცეცხლზე. მოხარშეთ ალუბლის ნარევი შესქელებამდე, ენერგიულად ურიეთ. გადმოდგით გაზქურიდან და გააცივეთ, მოამზადეთ ცომი. გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. გულები ჩაასხით ღრმა კონტეინერში. დაამატეთ 1 მწიკვი მარილი. ჩაყარეთ შაქრის პუდრა. ათქვიფეთ ყველაფერი.
კვერცხის ნარევს დაუმატეთ გამდნარი კარაქი და ვანილი. ისევ აურიეთ. დაამატეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი და გამაფხვიერებელი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი.
მზა ცომიდან პატარა ნაჭერი ამოჭერით. შეფუთეთ ცელოფანში და შედგით საყინულეში 15 წუთით.
საცხობი ჭურჭლის ძირი დააფარეთ პერგამენტით. მასში ცომის დიდი ნაჭერი გავანაწილეთ, ჩაასხით ალუბლის მურაბა, თანაბრად გაანაწილეთ.
მოვამზადოთ კრემი. თასში შეურიეთ ბერძნული იოგურტი ვანილს და 50 გრ სიმინდის სახამებელს. ყველაფერი კარგად აურიეთ სათქვეფით.
ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხის ცილა 1 პაკეტით. მარილი. თანდათან დაუმატეთ 130 გრ შაქარი, განაგრძეთ თქვეფა ქაფის მიღებამდე, ნაზად დაუმატეთ კვერცხის ცილა იოგურტს, ყველაფერი კარგად აურიეთ. მზა კრემი კენკრის მურაბაზე წავუსვით თანაბრად.
ზემოდან ვაყრით წვრილ სახეხზე გახეხილ ცომის პატარა ნაჭერს საყინულედან. ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. მზადაა!
მზა ნამცხვარი ოდნავ გაცივდეს, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და მიირთვით ცხელ ჩაის ან ყავასთან ერთად.