“შტრუდელი”- გემო, რომელსაც ვერ დაივიწყებთ.

by ekaterine

 

 

ინგრედიენტები ცომისთვის:

კარაქი 200 გრამი

არაჟანი 200 გრამი

სოდა 1 ჩ/კ.

კვერცხი 1 ცალი

ფქვილი2,5 ჭიქა

ვანილი გემოვნებით.

 

გულსართისთვის:

1 ჭიქა ნიგოზი

1 ჭიქა ქიშმიში

1 ჭიქა შაქარი

მომზადება:

შერბილებული კარაქი კარგად ავზილოთ, დავამატოთ არაჟანი, კვერცხი, სოდა, ვანილი და ფქვილი. მოვზილოთ ნაზი ცომი, გავყოთ ოთხ ნაწილად. გავაბრტყელოთ თითოეული მართკუთხედად, დავაყაროთ გული და დავახვიოთ. დავჭრათ ან გამოცხობის შემდეგ დავჭრათ სასურველი ზომის ნაჭრებად.

 

გულის მომზადება:

1 ჭიქა წყალში გაფუებულ ქიშმიშს დავუმატოთ ერთი ჭიქა შაქარი და ერთი ჭიქა დაფქვილი ნიგოზი. გავანაწილოთ და მოვაყაროთ თითოეულ ცომს.

გამომცხვარ ნამცხვარს მოვაყაროთ შაქრის პუდრა.

Related Articles