რა თქმა უნდა, მოსახერხებელია ტკბილი კრემის უნივერსალური რეცეპტის მეხსიერებაში შენახვა. მე კი ეს ვიცი: თითქმის ნებისმიერი სახის ნამცხვარს მოერგება. ამ კრემს დიდი ხანია ვიყენებ და ძალიან მიხარია, რომ ერთხელ მისი რეცეპტი ერთ-ერთ კულინარიულ ჟურნალში წავიკითხე.
კრემის მთავარი სიკეთე მისი გამორჩეული გემოა, რომელიც ნაყინს მოგაგონებთ. ის სასიამოვნოდ იგრძნობა და ღვთაებრივი სუნი აქვს!
ინგრედიენტები
არაჟანი 350 გ
შაქარი 100 გ
კვერცხი 1 ც
ხორბლის ფქვილი 3 ს.კ.
კარაქი 110გრ
ვანილი 1,5გრ
მომზადება
გამოიღეთ კარაქი მაცივრიდან, დაელოდეთ სანამ არ გახდება რბილი.
არაჟანი შეურიეთ კვერცხს და შაქარს, დაუმატეთ ფქვილი და ვანილი.
კვერცხის და არაჟნის ნარევი მოათავსეთ წყლის აბაზანაზე, განუწყვეტლივ ურიეთ, დაელოდეთ სანამ მასა შესქელდება.
კარაქი ათქვიფეთ სათქვეფით, შეურიეთ გაციებულ კრემს. მზად არის!