უნაზესი კერძი მაცდუნებელი არომატით! ნიორი და მწვანილი ძალიან უხდება.

by ekaterine

ყაბაყი არაჟანში

“სერბული ყაბაყი” არის სწრაფი გზა თქვენი საყვარელი პროდუქტის ახლებურად მოსამზადებლად. მხოლოდ 30 წუთი უნდა დაველოდოთ სანამ კერძი მზად იქნება. სამსახურში დრო შეუმჩნევლად გაივლის, მაგრამ შედეგი გულწრფელად გსიამოვნებს. არაჟანში ჩაშუშული ყაბაყი ძალიან ნაზი და წვნიანია.

თუ ყაბაყი ახალგაზრდაა, არ არის საჭირო კანის და თესლის მოცილება.  გადამწიფებულისთვის კი ორივე პროცედურაა საჭირო. დაჭერით რბილობი დიდ კუბებად. გირჩევთ, ღუმელში  გამოაცხოთ. ღუმელში ყაბაყი გარედან გაშრება, ფორმას შეინარჩუნებს, თუმცა ტაფაში უფრო გემრიელი გამოდის. კერძისთვის არაჟნის ცხიმიანობა არ არის მნიშვნელოვანი, 10% ასევე შესაფერისია. არაჟნის ნაცვლად შეგიძლიათ აიღოთ სქელი იოგურტი დანამატების გარეშე.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 800 გრ

არაჟანი 200 გრ

კვერცხი 1 ც

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

პაპრიკა გემოვნებით

კამა 0,5 კონა

წყალი 100 მლ

ნიორი 2 კბილი

ორეგანო 0,5 ჩ/კ

ხმელი რეჰანი 0,5 ჩ.კ.

მომზადება

თასში შეურიეთ მზესუმზირის ზეთი მშრალ მწვანილს, პაპრიკას, მარილს და პილპილს.

ყაბაყი დავჭრათ სქელ ნახევარ რგოლებად, ჩავდოთ ცელოფანში, დავასხათ სურნელოვანი ზეთი, შეანჯღრიეთ. ყაბაყი მოვათავსოთ საცხობ ფირფიტაზე, გამოვაცხოთ 15 წუთი 200 გრადუსზე.

შეურიეთ არაჟანს წვრილად დაჭრილი კამა, დაჭრილი ნიორი. დაუმატეთ კვერცხი, ფქვილი, დაასხით წყალი.

გამომცხვარი ყაბაყი მოათავსეთ ღრმა ტაფაში, დაასხით არაჟნის სოუსი, მარილი გემოვნებით. მიიყვანეთ ადუღებამდე, არ დაგავიწყდეთ პროცესის დროს დროდადრო ურიოთ. გადმოდგით ცეცხლიდან და მიირთვით.

ეს კერძი სწორედ ის შემთხვევაა, როცა კერძის ტემპერატურა გემოზე გავლენას არ ახდენს. შესანიშნავია როგორც თბილი, ასევე ცივი გარნირად ქათმის ან ხორცის ბურთულებთან. არ დაგავიწყდეთ მეგობრებს გაუგზავნოთ ყაბაყის ახალი რეცეპტი, ისინი მადლობელი იქნებიან თქვენი!

Related Articles