აი შეპირებული ოქროს რეცეპტიც. ჯერ ამაზე გემრიელი არაფერი მინახავს. სცადეთ და თავადაც დარწმუნდებით.

by ekaterine

რძეზე მომზადებული ფუმფულა საფუვრიანი ცომი  გემრიელი შიგთავსით

ჩემთვის კომფორტული ატმოსფერო არომატის გარეშე შეუძლებელია. განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც საქმე ეხება სახლში ცხობის არომატს. სახლში ახლად გამომცხვარი ღვეზელებისა თუ ფუნთუშების სუნი ბავშვობაში მაბრუნებს, ნოსტალგიას მაძლევს. ეს არის ალბათ ერთ-ერთი მიზეზი, რის გამოც რძით აფუებულ ღვეზელებს ასე ხშირად ვამზადებ.

ამ საფუარის ცომის რეცეპტი ბებიისგან მოდის. და უფრო გემრიელი არაფერი შემხვედრია, თუმცა ბევრი სხვადასხვა საკონდიტრო ნამცხვარი გამოვცადე! მიუხედავად იმისა, რომ ცომი საფუვრით მზადდება, ის მორჩილი გამოდის და სულაც არა კაპრიზული. თქვენ უბრალოდ მკაცრად უნდა დაიცვათ ინგრედიენტების პროპორციები და მომზადების ინსტრუქციები.

როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა საფუარის ღვეზელები რძეში შიგთავსით

შეგიძლიათ საფუარის ღვეზელები მოამზადოთ არა მხოლოდ კვერცხით და ხახვით. ნებისმიერი სხვა ინგრედიენტი, თუნდაც ტკბილი,  გამოდგება. სხვათა შორის, ფქვილს ფრთხილად მოეპყარით, შეიძლება დაგჭირდეთ ცოტა მეტი ან ცოტა ნაკლები ფქვილი.

ინგრედიენტები

რძე 260 მლ

მშრალი საფუარი 6 გრ

შაქარი 80 გრ

კვერცხი 5 ც

კარაქი 90 გრ

მარილი გემოვნებით

ხორბლის ფქვილი 630 გრ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მწვანე ხახვი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

კვერცხის გული 1 ც.

მომზადება

240 მლ რძე შეურიეთ შაქარს და საფუარს.

დაუმატეთ 1 ჩ.კ. მარილი, 2 კვერცხი და გაცივებული გამდნარი კარაქი. ინგრედიენტები აურიეთ.

ფქვილის ნაწილ-ნაწილ დამატებით მოზილეთ რბილი ცომი, რომელიც ხელებზე არ მიგეწებებათ. გადაიტანეთ მზესუმზირის ზეთით ცხიმწასმულ ჭურჭელში, გადააფარეთ და დატოვეთ თბილ ადგილას 1,5 საათის განმავლობაში, რომ ამოვიდეს.

ამასობაში მოამზადეთ შიგთავსი. დარჩენილი მოხარშული კვერცხი და მწვანე ხახვი დავჭრათ. მარილი და პილპილი ინგრედიენტები გემოვნებით და აურიეთ.

ამოსული ცომი დაჭერით და გაყავით 12 ნაწილად. ჩამოაყალიბეთ თითოეული ნაჭერი ბურთებად.
მსუბუქად გააბრტყელეთ ცომის ნაჭრები, შეავსეთ შიგთავსით და მოუჭირეთ კიდეები.

ღვეზელები დადეთ პერგამენტდაფენილ საცხობ ფირფიტაზე, გადააფარეთ ცელოფანი და გააჩერეთ კიდევ 15-20 წუთი.

შეურიეთ კვერცხის გული და დარჩენილი რძე, ღვეზელებს წაუსვით ცხიმი. გამოაცხვეთ 180-200 ° C-მდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

სურვილის შემთხვევაში, ღვეზელებზე ღუმელში გაგზავნამდე ჩანგლით შეგიძლიათ გააკეთოთ ნაჩხვლეტები. მე ჩვეულებრივ ვაკეთებ კვერცხსა და მწვანე ხახვის ღვეზელებს ზაფხულში, როცა სასურსათო მაღაზიის თაროები სავსეა ახალი მწვანილებით. კარგად შეეფერება კომბოსტოს, დაფქული ხორცის, კარტოფილის ან ვაშლის შიგთავსს. რომელი გულსართები მოგწონთ ყველაზე მეტად?

Related Articles