• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

by ekaterine მაისი 19, 2022
მაისი 19, 2022

ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით

თანამედროვე დიასახლისებმა იციან როგორ გამოიყენონ ცომი: აცხონ გემრიელი ღვეზელები, თხელი ლავაშის პური, ჯანსაღი პური. დღეს მინდა გაგიზიაროთ ხახვის ნამცხვრის ძალიან მარტივი რეცეპტი. ეს ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით გახდება თქვენი კულინარიული არსენალის განუყოფელი ნაწილი. ის შეიძლება მიირთვათ პურის ნაცვლად ცხელ კერძებთან ან ჩაისთან. მზადდება საკმაოდ სწრაფად, შემიძლია გავაკეთო ნახევარ საათში.

ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით

პროდუქციის ასორტიმენტი მცირეა. მხოლოდ ხუთი კომპონენტია და თქვენი კერძის უგემრიელესი აკომპანემენტი მზად არის. მთავარი ინგრედიენტი ხახვია. საიდუმლო არ არის, რომ თერმული დამუშავების დროს ერთ-ერთი ყველაზე ხელმისაწვდომი და იაფი პროდუქტი ტკბილდება. ამის წყალობით კერძს განსაკუთრებული გემო და არომატი აქვს. ხახვიანი ფენოვანი ნამცხვრები ძალიან გემრიელია. სცადეთ და თავად დარწმუნდებით!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 300 გრ

წყალი 160 მლ

ხახვი 2 ც

მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.

მარილი 0,3 ჩ.კ

მომზადება

გაცრილ ფქვილში მოვაყაროთ მარილი და 2 ს.კ.  მზესუმზირის ზეთი. ნელ-ნელა დაასხით წყალი თხელი ნაკადით, ჯერ კოვზით მოზილეთ ცომი. სუფრას მოაყარეთ ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. განაგრძეთ მისი ხელებით ზელვა. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ საკვებ ცელოფანში და გააჩერეთ 10 წუთი.

ხახვს მოაცალეთ კანი, გარეცხეთ და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. მოაყარეთ მარილი და ცოტა მოზილეთ თითებით. ცომი დავჭრათ ოთხ ნაწილად. ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, შემდეგ ოდნავ გაჭიმეთ ხელებით. გულუხვად შეზეთეთ მთელი ზედაპირი მზესუმზირის ზეთით.

თქვენთან ყველაზე ახლოს ფენის მხარეს მოაყარეთ ხახვის ფენა და ცომიდან გადაახვიეთ გრძელი ძეხვი. შემდეგ შემოახვიეთ ლოკოკინასავით. იგივე გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით და შიგთავსით.

 

გააცხელეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.

საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ ნამცხვრები. გადააფარეთ პირსახოცი და დატოვეთ 10 წუთი.

შემდეგ, ხელებით მოზილეთ ისინი ისე, რომ მიიღოთ ბრტყელი, სქელი ნამცხვრები. ჩანგლით დაჭერით და მზესუმზირის ზეთი წაუსვით. შემდეგ შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.

განსაზღვრული დროის შემდეგ ღუმელიდან გამოიღეთ ხახვიანი ფენოვანი ცომი და დააფარეთ პირსახოცი. როცა გაცივდება, მიირთვით პურის ნაცვლად!

0
FacebookEmail
previous post
მე უკვე 60-ის ვარ, მაგრამ სნაიპერის მხედველობა მაქვს! თქვენ რამდენი დრო მოანდომეთ ყველა ამ უჩვეულო სურათის ამოხსნას?
next post
ვისწავლე საღამოს შიმშილის მოკვლა, რომ ღამით მაცივართან სირბილი არ მომიხდეს. 😉

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC