ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით
თანამედროვე დიასახლისებმა იციან როგორ გამოიყენონ ცომი: აცხონ გემრიელი ღვეზელები, თხელი ლავაშის პური, ჯანსაღი პური. დღეს მინდა გაგიზიაროთ ხახვის ნამცხვრის ძალიან მარტივი რეცეპტი. ეს ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით გახდება თქვენი კულინარიული არსენალის განუყოფელი ნაწილი. ის შეიძლება მიირთვათ პურის ნაცვლად ცხელ კერძებთან ან ჩაისთან. მზადდება საკმაოდ სწრაფად, შემიძლია გავაკეთო ნახევარ საათში.
ფენოვანი ნამცხვრები ხახვით
პროდუქციის ასორტიმენტი მცირეა. მხოლოდ ხუთი კომპონენტია და თქვენი კერძის უგემრიელესი აკომპანემენტი მზად არის. მთავარი ინგრედიენტი ხახვია. საიდუმლო არ არის, რომ თერმული დამუშავების დროს ერთ-ერთი ყველაზე ხელმისაწვდომი და იაფი პროდუქტი ტკბილდება. ამის წყალობით კერძს განსაკუთრებული გემო და არომატი აქვს. ხახვიანი ფენოვანი ნამცხვრები ძალიან გემრიელია. სცადეთ და თავად დარწმუნდებით!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
წყალი 160 მლ
ხახვი 2 ც
მზესუმზირის ზეთი 6 ს.კ.
მარილი 0,3 ჩ.კ
მომზადება
გაცრილ ფქვილში მოვაყაროთ მარილი და 2 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი. ნელ-ნელა დაასხით წყალი თხელი ნაკადით, ჯერ კოვზით მოზილეთ ცომი. სუფრას მოაყარეთ ფქვილი და მოათავსეთ ცომი. განაგრძეთ მისი ხელებით ზელვა. შემდეგ ცომი გადაიტანეთ საკვებ ცელოფანში და გააჩერეთ 10 წუთი.
ხახვს მოაცალეთ კანი, გარეცხეთ და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. მოაყარეთ მარილი და ცოტა მოზილეთ თითებით. ცომი დავჭრათ ოთხ ნაწილად. ცომი გააბრტყელეთ თხელ ფენად, შემდეგ ოდნავ გაჭიმეთ ხელებით. გულუხვად შეზეთეთ მთელი ზედაპირი მზესუმზირის ზეთით.
თქვენთან ყველაზე ახლოს ფენის მხარეს მოაყარეთ ხახვის ფენა და ცომიდან გადაახვიეთ გრძელი ძეხვი. შემდეგ შემოახვიეთ ლოკოკინასავით. იგივე გაიმეორეთ დარჩენილი ცომით და შიგთავსით.
გააცხელეთ ღუმელი 250 გრადუსზე.
საცხობ ფირფიტას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და მოათავსეთ ნამცხვრები. გადააფარეთ პირსახოცი და დატოვეთ 10 წუთი.
შემდეგ, ხელებით მოზილეთ ისინი ისე, რომ მიიღოთ ბრტყელი, სქელი ნამცხვრები. ჩანგლით დაჭერით და მზესუმზირის ზეთი წაუსვით. შემდეგ შედგით ღუმელში 15-20 წუთით.
განსაზღვრული დროის შემდეგ ღუმელიდან გამოიღეთ ხახვიანი ფენოვანი ცომი და დააფარეთ პირსახოცი. როცა გაცივდება, მიირთვით პურის ნაცვლად!