აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ ეს თევზი ელვის სისწრაფით მიფრინავს.

by ekaterine

სახლში დაკონსერვებული პატარა თევზი

დაკონსერვებული თევზის დამზადება სახლში ბევრად უფრო ადვილია, ვიდრე ფიქრობთ. მათ მაღაზიაში ყიდვას აზრი არ აქვს.  ასეთი კონსერვის მომზადება ძალიან ცოტა დროს წაგართმევთ. გარდა ამისა, თქვენ გეცოდინებათ, რომ ისინი მზადდება ხარისხიანი პროდუქციისგან.

ბიუჯეტური და გემრიელი კონსერვის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ რამდენიმე კილოგრამი პატარა თევზი და 500 მილილიტრიანი ქილები. უმჯობესია ერთდროულად მოამზადოთ რაც შეიძლება მეტი. ასეთი თევზი შესანიშნავად ინახება მაცივრის გარეშე ერთ წლამდე.

თევზი ქილაში: როგორ მოვამზადოთ

ყველაზე გემრიელი ასეთი კონსერვი მიიღება ქაშაყისა და კილკისგან. შემდეგ თევზი ელვავით იფანტება. ვინაიდა ძალიან უხდება სხვადასხვა გვერდით კერძებს და შავი პურის ნაჭერს.

ინგრედიენტები

კილკა 2 კგ

მარილი 2 ს/კ

ძმარი 40 მლ

შავი პილპილი (ბარდა) გემოვნებით

დაფნის ფოთოლი 2 ც

პაპრიკა 3 ჩ/კ

მზესუმზირის ზეთი 150 მლ

მომზადება

გაასუფთავეთ თევზი შიგნიდან. გადაიტანეთ ღრმა კონტეინერში. თევზს მოაყარეთ უხეში მარილი. ჩაასხით 4% ძმარი და აურიეთ ხელებით.

აიღეთ ქილები (მოცულობა 500 მილილიტრი). თითოეულს დაამატეთ რამდენიმე წიწაკის მარცვლები, 1 დაფნის ფოთოლი და ჩაის კოვზი პაპრიკა.

შეავსეთ ქილა თევზით. თითოეულ ქილაში ჩაასხით 50 მილილიტრი მზესუმზირის ზეთი.

მჭიდროდ დახურეთ ხუფებით. ქილები ჩადეთ ქვაბში და შეავსეთ წყლით. სითხემ უნდა მიაღწიოს თავსახურებს. დაახურეთ ქვაბს და გააჩერეთ ცეცხლზე 3 საათი.

კონსერვი პატარა თევზისგან მზად არის! უმჯობესია შეინახოთ ისინი გრილ ადგილას. აუცილებელია იმის უზრუნველყოფა, რომ მზის პირდაპირი სხივები არ მოხვდეს ნაპირებზე. ასე რომ, სათანადო შენახვის შემთხვევაში, შეგიძლიათ მიირთვათ ეს ცხარე თევზი მთელი წლის განმავლობაში. აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. გაგიკვირდებათ, რამდენად მარტივი და გემრიელია.

Related Articles