• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ ეტაპობრივად ოკროშკას სრულყოფილ რეცეპტს, მაშინ გაგიმართლათ!

by ekaterine მაისი 19, 2022
მაისი 19, 2022

ოკროშკას საუკეთესო კერძი ცნობილი შეფ-მზარეულის რეცეპტის მიხედვით

 

გაზაფხულზე გვიყვარს უგემრიელესი სეზონური კერძები, რომლებიც წლის ამ დროს მზადდება. დღეს ჩვენი მასალის თემაა ოკროშკას ეტაპობრივი რეცეპტი და რჩევები, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ ეს კერძი სრულყოფილი. სხვათა შორის, ცნობილმა შეფ-მზარეულმა ევგენი კლოპოტენკომ გაგვიზიარა თავისი რეკომენდაციები და მის აზრს აუცილებლად ვენდობით.

ოქროშკას 100-ზე მეტი რეცეპტი არსებობს, ამ კერძს ამზადებენ კეფირით, მაიონეზით, ასევე არაჟნით, კვასით და შრატით. ოქროშკა მზადდება ხორცის ან თევზის საფუძველზე. მაგრამ იდეალური კერძის მომზადება არც ისე ადვილია. სანამ საქმეს შეუდგებით, წაიკითხეთ შეფ კლოპოტენკოს ძირითადი რჩევები.

ოქროშკა მრავალმხრივი კერძია, რომელიც ერთდროულად აკმაყოფილებს შიმშილს და წყურვილსაც. ყველაფერი არეგულირებს კერძის კალორიულ შემცველობას. თუ დაიცავთ სწორ კვებას, შეგიძლიათ ოქროშკა ხორცის ან თევზის გარეშე მოხარშოთ. იგივე ეხება ვეგეტარიანელებსაც. აიღეთ ბოლოკი, კიტრი, ნიახური, კამა და ავოკადო და მოამზადეთ საკუთარი ოქროშკა.

როგორ მოვამზადოთ ხორცი და ბოსტნეული ოქროშკასთვის

თუ ეს გაზაფხული-ზაფხულის კერძი ხორცის გარეშე ვერ წარმოგიდგენიათ, მაშინ გაითვალისწინეთ, რომ მისი მარტო მოხარშვა არ შეგიძლიათ.  ძალიან გემრიელი გამოდის ოკროშკა ღუმელში ან თუნდაც გრილზე გამომცხვარი ხორცით.

ოქროშკას სხვა ინგრედიენტები დავჭრათ ძალიან წვრილად: კუბიკებად ან ზოლებად. მაგრამ არავითარ შემთხვევაში არ გამოიყენოთ ამისთვის სახეხი. ოქროშკას მომზადება ყოველთვის ბოსტნეულით უნდა დაიწყოთ, რათა მათ დრო ჰქონდეთ გაჟღენთისთვის. რაც უფრო მეტ წვენს გაუშვებს ბოსტნეული, მით უფრო გემრიელი იქნება კერძი. შემადგენლობაში შეგიძლიათ ექსპერიმენტი გააკეთოთ: ბოლოკისა და კიტრის გარდა, დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და წითელი ხახვი.

ოქროშკა მწვანილის გარეშე არც ისე გემრიელი იქნება. როგორც წესი, კამა წვრილად დაჭერით კერძში. მაგრამ გარდა ამისა, შეგიძლიათ აიღოთ ოხრახუში, ქინძი, რეჰანი, პიტნა. მწვანილი ასევე საუკეთესო არის მომზადებული წინასწარ, ბოსტნეულის მსგავსად, ასე, რომ ის იწყებს წვენის გამოცემას. წვრილად დაჭერით და მოაყარეთ მარილი.

პროფესიონალი კულინარიის სპეციალისტი, განსაკუთრებულ ყურადღებას უთმობს მირთმევას.  მისი მირთმევა შესაძლებელია მაშინვე ან მაცივარში რამდენიმე საათით შენახვის შემდეგ. მეორე შემთხვევაში, კერძის გემო უფრო გაჯერებული იქნება. ოქროშკა, ისევე როგორც ბორში, გუშინდელზე უკეთესია.

იმისათვის, რომ ოქროშკა პიკანტური იყოს, რეცეპტს დაუმატეთ მდოგვი და ხახვი. ხოლო თუ ძალიან ცხარე კერძები მოგწონთ, შეგიძლიათ ჩილის წიწაკა ან ვასაბის სოუსიც კი გამოიყენოთ. კლოპოტენკო ასევე გვირჩევს ოქროშკას მირთმევას წინასწარ გაყინულ თეფშებში. ან მაგიდაზე დადებამდე კერძს დაამატეთ რამდენიმე ყინულის კუბიკი.

ოქროშკას რეცეპტი ხორცით და ნიახურით

ახლა კი გავაანალიზებთ ოკროშკას ეტაპობრივ რეცეპტს, რომელსაც ევგენი კლოპოტენკო საუკეთესოს უწოდებს. ეს არის ზომიერად ცხარე კერძი ხორცით და ნიახურით. ოქროშკა მასთან ერთად მოვამზადოთ და ვნახოთ, გემრიელია თუ არა.

ინგრედიენტები

4 ღორის ნეკნები

1 კვერცხი

150 გრ კიტრი

250 გ ბოლოკი

1 ხახვის ღერი

1 ცალი ნიახურის ძირი

8 ტოტი კამა

მარილი, პილპილი გემოვნებით

სოუსისთვის:

300 გრ მსუბუქი კვასი

200 გრ შრატი ან კეფირი

100 გრ არაჟანი

1 ჩ.კ ამერიკული მდოგვი

მარილი გემოვნებით

მომზადება:

ღორის ნეკნებს მოაყარეთ წიწაკა და მარილი. საცხობ ფირფიტას დააფინეთ ფოლგა და წაუსვით ზეთი. მოაყარეთ ღორის ნეკნები, დააფარეთ ფოლგა და შედგით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ხორცი ცხვება დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში.

ამ დროს შეგიძლიათ ბოსტნეული დაჭრათ. წვრილად დაჭერით ბოლოკი, ნიახური, კიტრი, მწვანე ხახვი. კვერცხები მაგრად მოხარშეთ და ისინიც დაჭერით.

სოუსის მომზადება

ამისათვის შეურიეთ მდოგვი, თეთრი კვასი, კეფირი და არაჟანი. შეურიეთ ინგრედიენტები, დაამატეთ მარილი გემოვნებით.

როცა ხორცი მზად იქნება, დაჭერით ნეკნები. დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად და გადავიტანოთ თასში ბოსტნეულთან. შემდეგ ჩაასხით სოუსი და აურიეთ. ოქროშკა შედგით მაცივარში მინიმუმ 1 საათით. შეგიძლიათ კერძის ქვაბი დაასველოთ წყლით და შედოთ საყინულეში 15 წუთით, რომ ცივი კერძი მიირთვათ.

სანამ ოქროშკა გაცივდება, დაჭერით კამა. ჩაამატეთ ცივ კერძში და შეგიძლიათ სუფრაზე მიიტანოთ. ასევე შეგიძლიათ მორთოთ შავი პილპილით და ზემოდან დაჭრილი ბოლოკით.

ოქროშკას ამ რეცეპტის მიხედვით ნამდვილად დაბალანსებული გემო აქვს. იგი აერთიანებს ყველა საუკეთესო რეცეპტს. ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ ეტაპობრივად ოქროშკას სრულყოფილ რეცეპტს, მაშინ გაგიმართლათ. გემრიელად მიირთვით!

 

0
FacebookEmail
previous post
მოულოდნელი აღმოჩენა. გააოცეთ თქვენი ოჯახი და მეგობრები ასეთი მშვენიერი საჩუქრით!
next post
აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ ეს თევზი ელვის სისწრაფით მიფრინავს.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 4

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC