როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის ამ რეცეპტს მივმართავ. უგემრიელესი “შარლოტა” ტკბილი ნამცხვრების მგზნებარე მოყვარულებისთვის!

by ekaterine

შარლოტას ყველა რეცეპტს შორის, ამ რეცეპტს ნამდვილად შეიძლება ეწოდოს ყველაზე მარტივი და ნაკლებად ძვირი. მომზადებისთვის არც რძე გჭირდებათ, არც არაჟანი და არც კეფირი. მხოლოდ ფქვილი, კვერცხი, შაქარი და სახამებელი.

მხოლოდ კარგი განწყობა.

ვაშლის ღვეზელის რეცეპტი

ინგრედიენტები

250 გრ ფქვილი

4 ვაშლი

250 გრ შაქარი

3 კვერცხი

მწიკვი მარილი

0,5 ჩ.კ დარიჩინი

0,5 ჩ.კ ვანილის ესენცია

1 ს.კ. სახამებელი

100გრ შაქრის პუდრა

მომზადება

უპირველეს ყოვლისა, მოამზადეთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი, რომ არაფერი დაგავიწყდეთ და ყველაფერი ხელთ იყოს. ასეთი შორსმჭვრეტელობა ხელს შეუწყობს გემრიელი ღვეზელის ცომის გაცილებით სწრაფად მომზადებას.
შემდეგ ჩართეთ ღუმელი 180 გრადუსამდე გახურებისთვის და პირდაპირ გადადით ცომის მომზადებაზე.

აიღეთ ღრმა თასი და შეურიეთ მასში გაცრილი ფქვილი მარილით, სახამებლით და დარიჩინით.

 

ამის შემდეგ ცალკე ღრმა ჭურჭელში ათქვიფეთ კვერცხები შაქართან ერთად დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში, სანამ მასა არ გაღიავდება და ოდნავ არ მოიმატებს მოცულობაში.

შემდეგ თანდათანობით დაიწყეთ კვერცხში ფქვილის ნარევის და ვანილის ესენციის დამატება, განაგრძეთ ყველაფრის თქვეფა მიქსერით, სანამ მასა მთლიანად ერთგვაროვანი გახდება.

გარეცხეთ ვაშლი, გააცალეთ თესლი და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.
შემდეგ საცხობ ფორმას წაუსვით მცენარეული ზეთი და მოაყარეთ ცოტაოდენი ფქვილი.

მზა ცომის ნახევარი ჩაასხით საცხობ ფორმაში, ზემოდან მოაყარეთ ხილი, შემდეგ შეავსეთ ყველაფერი დანარჩენი ცომით.
და ბოლოს, რჩება მხოლოდ ჩვენი მშვენიერი შარლოტას ღუმელში გაგზავნა 40 წუთის განმავლობაში გამოსაცხობად.

ზემოაღნიშნული დროის გასვლის შემდეგ ხის ჩხირით შეამოწმეთ ნამცხვრის მზადყოფნა.  შარლოტა ზემოდან კი კარგად უნდა იყოს შებრაწული.

მზა ნამცხვარი გამოიღეთ ღუმელიდან და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამოიღეთ ფორმიდან, დაჭერით ნაჭრებად და მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

კარგ მადას და წარმატებულ დღეს გისურვებთ!

Related Articles