თუ საყინულეში ყოველთვის გაქვთ გაყინული კენკრა, აუცილებლად მოამზადეთ კეფირის ღვეზელი ალუბლით.

by ekaterine

კეფირის ალუბლის ღვეზელი: ღრუბელივით ფუმფულა

ყოველ ზაფხულს დროსა და ენერგიას ვუთმობ კენკრისა და ხილის გაყინვას. და არა უშედეგოდ, რადგან შემდეგ ეს ხილი ახარებს ჩემს ოჯახს მთელი წლის განმავლობაში ზაფხულის მოგონებებით. ჩემს ოჯახს განსაკუთრებით უყვარს ნამცხვრების მრავალფეროვნება ასეთი კენკრით. მაგალითად, მე ყოველ კვირას ვაცხობ კეფირის ღვეზელს ალუბლით.
ეს რეცეპტი მეგობარმა გამიზიარა, რომელიც რომელიმე კერძის მომზადებაზე არაუმეტეს 1 საათისა ხარჯავს. ამიტომ ის სტუმრებს ხშირად უმასპინძლდება ამ ღვეზელით. მეც გადავწყვიტე ერთ დღეს სახლში გამომეცხო და არ მინანია.

კეფირის ღვეზელი ალუბლით: ფუმფულა დესერტის რეცეპტი

ეს ღვეზელი კარგია, რადგან ალუბლის ნაცვლად, შეგიძლიათ დაამატოთ სხვა კენკრა ან ხილი. გარდა ამისა, ისინი შეიძლება იყოს გაყინული ან დაკონსერვებული ან ახალი. გემო ყოველ ჯერზე ძალიან ნაზია.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 300 გ

კეფირი 200 მლ

კვერცხი 3 ც.

მზესუმზირის ზეთი 120 გ

გამაფხვიერებელი 10 გ

შაქარი 150 გ

კენკრა 170 გ

მომზადება

კვერცხები გატეხეთ თასში და დაამატეთ შაქარი. მიქსერის მაღალ სიჩქარეზე ავთქვიფოთ კვერცხები.

ამის შემდეგ კვერცხის ნარევში დაასხით კეფირი და მცენარეული ზეთი. ყველაფერი ისევ კარგად აურიეთ.შემდეგ ფქვილი ცალკე თასში გასცერით და დაუმატეთ გამაფხვიერებელი. ნაწილ-ნაწილ დაამატეთ ეს ნარევი ცომს და შემდეგ ისევ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. უნდა მიიღოთ ცომი, რომელიც კონსისტენციით თხევად არაჟანს წააგავს.

ახლა აიღეთ ფორმა, რომელშიც ნამცხვარი გამოცხვება. გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და ძირს წაუსვით ზეთი. ჩაასხით ცომი ფორმაში და თანაბრად გაანაწილეთ.

ცომის თავზე მოათავსეთ კენკრა. მე მიყვარს დაკონსერვებული ალუბლის გამოყენება. მაგრამ მის ნაცვლად შეგიძლიათ აიღოთ მოცხარი, ალუბალი, ატამი და ქლიავი.

ნამცხვარი გააგზავნეთ 180გრ-მდე გახურებულ ღუმელში და გამოაცხვეთ 30-50 წუთის განმავლობაში. ზუსტი დრო დამოკიდებულია თქვენი ღუმელის სიმძლავრეზე. ხის ჩხირით შეამოწმეთ ნამცხვრის მზადყოფნა. მზა ნამცხვარს მოაყარეთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით!

ეს კეფირის ღვეზელი მაღალი, წვნიანი და ფუმფულაა.

Related Articles