• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მიტიტეი – მოლდოვური სოსისები კანის გარეშე. კატლეტები ახლა აღარც კი გვახსოვს!

by ekaterine მაისი 5, 2022
მაისი 5, 2022

რა მოვამზადოთ ჩვეულებრივი კატლეტის ნაცვლად

დღევანდელი სტატია ხორცის კერძებისა და მარტივი რეცეპტების მოყვარულთათვისაა. თუ ქაბაბის მოყვარული ხართ, მაშინ ალბათ დაგაინტერესებთ ამის გასინჯვა. ეს არის ტრადიციული მოლდოვური კერძი, რომელიც სამშობლოს საზღვრებს მიღმაც იციან.

მიტიტეი

მიტიტეი ტრადიციულად ცხვრის ხორცისგან მზადდებოდა. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ აიღოთ შერეული დაფქული ხორცი: საქონლის ხორცი და ქათამი. ასე რომ, კოტლეტი კიდევ უფრო წვნიანი და მადისაღმძვრელი აღმოჩნდება. მიტიტეი შეგიძლიათ შეწვათ როგორც ტაფაზე, ასევე გრილზე. და კიდევ უფრო გემრიელი რომ იყოს, შეწვის შემდეგ ცოტაოდენი მოხარშვაა საჭირო.

ინგრედიენტები

700 გრამი საქონლის ხორცი

300 გ დაფქული ქათმის მკერდი

რძე 300-400 მლ

2-3 კბილი ნიორი

1ს.კ. სახამებელი

1 ჩ.კ საცხობი სოდა

მარილი, ქინძი, შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად

მომზადება

დაფქული ხორცი ჩავყაროთ ღრმა თასში, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ასევე დაუმატეთ ქინძი და დაჭყლეტილი ნიორი. დაფქული ხორცს შეურიეთ სანელებლები.

ამის შემდეგ დაიწყეთ რძის დამატება პორციებად, სუფრის კოვზით, დროდადრო ურიეთ. შემდეგ დაფქულ ხორცს დაუმატეთ სახამებელი.  ასევე დაუმატეთ ხორცს სოდა ძმრით . ისევ აურიეთ ყველაფერი.  დააფარეთ თასს საკვები ცელოფანი და შედგით მაცივარში 8-10 საათით.

ამის შემდეგ დაიწყეთ კატლეტის ფორმირება. ამისთვის აიღეთ ერთჯერადი ცელოფანი, გაჭერით შუაზე, ცენტრში მოათავსეთ დაფქული ხორცი. შეფუთეთ და მიეცით კატლეტს მოგრძო ფორმა. მოხსენით ცელოფანი, დაისველეთ ხელები, რომ არ მიგეკრათ ფარში და გამზადებული კატლეტები გადაიტანეთ თეფშზე. იგივე გააკეთეთ მთლიანი ფარშით, სანამ არ დასრულდება.

გახურებულ ტაფაში დაასხით მზესუმზირის ზეთი. შემდეგ დაალაგეთ კატლეტები. ისინი უნდა იყოს შემწვარი მაღალ ცეცხლზე. 1 წუთის შემდეგ გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. არ მიიყვანოთ მზადყოფნამდე, კატლეტები გვერდებზე ოდნავ შებრაწული უნდა იყოს.

შემდეგ ჩაყარეთ მიტიტეი სხვა ტაფაში ძროხის ბულიონთან ერთად. მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე დახურული სახურავით.

კოტლეტი ჰაეროვანი, წვნიანი და ძალიან გემრიელია.

 

 

0
FacebookEmail
previous post
კარგი შედეგი გარანტირებულია! ურალის მეთოდი, რომლის შესახებაც ცოტამ თუ იცის!
next post
აირჩიეთ ამ სამი ლამაზმანიდან ერთ-ერთი!

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    დიდი ხანია ნუთელას სახლში ვამზადებ. ისეთი გემრიელია, ნაყიდისგან ვერ არჩევენ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC