POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მიტიტეი – მოლდოვური სოსისები კანის გარეშე. კატლეტები ახლა აღარც კი გვახსოვს!

by ekaterine მაისი 5, 2022
მაისი 5, 2022

რა მოვამზადოთ ჩვეულებრივი კატლეტის ნაცვლად

დღევანდელი სტატია ხორცის კერძებისა და მარტივი რეცეპტების მოყვარულთათვისაა. თუ ქაბაბის მოყვარული ხართ, მაშინ ალბათ დაგაინტერესებთ ამის გასინჯვა. ეს არის ტრადიციული მოლდოვური კერძი, რომელიც სამშობლოს საზღვრებს მიღმაც იციან.

მიტიტეი

მიტიტეი ტრადიციულად ცხვრის ხორცისგან მზადდებოდა. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ აიღოთ შერეული დაფქული ხორცი: საქონლის ხორცი და ქათამი. ასე რომ, კოტლეტი კიდევ უფრო წვნიანი და მადისაღმძვრელი აღმოჩნდება. მიტიტეი შეგიძლიათ შეწვათ როგორც ტაფაზე, ასევე გრილზე. და კიდევ უფრო გემრიელი რომ იყოს, შეწვის შემდეგ ცოტაოდენი მოხარშვაა საჭირო.

ინგრედიენტები

700 გრამი საქონლის ხორცი

300 გ დაფქული ქათმის მკერდი

რძე 300-400 მლ

2-3 კბილი ნიორი

1ს.კ. სახამებელი

1 ჩ.კ საცხობი სოდა

მარილი, ქინძი, შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად

მომზადება

დაფქული ხორცი ჩავყაროთ ღრმა თასში, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ასევე დაუმატეთ ქინძი და დაჭყლეტილი ნიორი. დაფქული ხორცს შეურიეთ სანელებლები.

ამის შემდეგ დაიწყეთ რძის დამატება პორციებად, სუფრის კოვზით, დროდადრო ურიეთ. შემდეგ დაფქულ ხორცს დაუმატეთ სახამებელი.  ასევე დაუმატეთ ხორცს სოდა ძმრით . ისევ აურიეთ ყველაფერი.  დააფარეთ თასს საკვები ცელოფანი და შედგით მაცივარში 8-10 საათით.

ამის შემდეგ დაიწყეთ კატლეტის ფორმირება. ამისთვის აიღეთ ერთჯერადი ცელოფანი, გაჭერით შუაზე, ცენტრში მოათავსეთ დაფქული ხორცი. შეფუთეთ და მიეცით კატლეტს მოგრძო ფორმა. მოხსენით ცელოფანი, დაისველეთ ხელები, რომ არ მიგეკრათ ფარში და გამზადებული კატლეტები გადაიტანეთ თეფშზე. იგივე გააკეთეთ მთლიანი ფარშით, სანამ არ დასრულდება.

გახურებულ ტაფაში დაასხით მზესუმზირის ზეთი. შემდეგ დაალაგეთ კატლეტები. ისინი უნდა იყოს შემწვარი მაღალ ცეცხლზე. 1 წუთის შემდეგ გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. არ მიიყვანოთ მზადყოფნამდე, კატლეტები გვერდებზე ოდნავ შებრაწული უნდა იყოს.

შემდეგ ჩაყარეთ მიტიტეი სხვა ტაფაში ძროხის ბულიონთან ერთად. მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე დახურული სახურავით.

კოტლეტი ჰაეროვანი, წვნიანი და ძალიან გემრიელია.

 

 

0 FacebookEmail
previous post
კარგი შედეგი გარანტირებულია! ურალის მეთოდი, რომლის შესახებაც ცოტამ თუ იცის!
next post
აირჩიეთ ამ სამი ლამაზმანიდან ერთ-ერთი!

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა