მიტიტეი – მოლდოვური სოსისები კანის გარეშე. კატლეტები ახლა აღარც კი გვახსოვს!

by ekaterine

რა მოვამზადოთ ჩვეულებრივი კატლეტის ნაცვლად

დღევანდელი სტატია ხორცის კერძებისა და მარტივი რეცეპტების მოყვარულთათვისაა. თუ ქაბაბის მოყვარული ხართ, მაშინ ალბათ დაგაინტერესებთ ამის გასინჯვა. ეს არის ტრადიციული მოლდოვური კერძი, რომელიც სამშობლოს საზღვრებს მიღმაც იციან.

მიტიტეი

მიტიტეი ტრადიციულად ცხვრის ხორცისგან მზადდებოდა. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ აიღოთ შერეული დაფქული ხორცი: საქონლის ხორცი და ქათამი. ასე რომ, კოტლეტი კიდევ უფრო წვნიანი და მადისაღმძვრელი აღმოჩნდება. მიტიტეი შეგიძლიათ შეწვათ როგორც ტაფაზე, ასევე გრილზე. და კიდევ უფრო გემრიელი რომ იყოს, შეწვის შემდეგ ცოტაოდენი მოხარშვაა საჭირო.

ინგრედიენტები

700 გრამი საქონლის ხორცი

300 გ დაფქული ქათმის მკერდი

რძე 300-400 მლ

2-3 კბილი ნიორი

1ს.კ. სახამებელი

1 ჩ.კ საცხობი სოდა

მარილი, ქინძი, შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად

მომზადება

დაფქული ხორცი ჩავყაროთ ღრმა თასში, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ასევე დაუმატეთ ქინძი და დაჭყლეტილი ნიორი. დაფქული ხორცს შეურიეთ სანელებლები.

ამის შემდეგ დაიწყეთ რძის დამატება პორციებად, სუფრის კოვზით, დროდადრო ურიეთ. შემდეგ დაფქულ ხორცს დაუმატეთ სახამებელი.  ასევე დაუმატეთ ხორცს სოდა ძმრით . ისევ აურიეთ ყველაფერი.  დააფარეთ თასს საკვები ცელოფანი და შედგით მაცივარში 8-10 საათით.

ამის შემდეგ დაიწყეთ კატლეტის ფორმირება. ამისთვის აიღეთ ერთჯერადი ცელოფანი, გაჭერით შუაზე, ცენტრში მოათავსეთ დაფქული ხორცი. შეფუთეთ და მიეცით კატლეტს მოგრძო ფორმა. მოხსენით ცელოფანი, დაისველეთ ხელები, რომ არ მიგეკრათ ფარში და გამზადებული კატლეტები გადაიტანეთ თეფშზე. იგივე გააკეთეთ მთლიანი ფარშით, სანამ არ დასრულდება.

გახურებულ ტაფაში დაასხით მზესუმზირის ზეთი. შემდეგ დაალაგეთ კატლეტები. ისინი უნდა იყოს შემწვარი მაღალ ცეცხლზე. 1 წუთის შემდეგ გადააბრუნეთ მეორე მხარეს. არ მიიყვანოთ მზადყოფნამდე, კატლეტები გვერდებზე ოდნავ შებრაწული უნდა იყოს.

შემდეგ ჩაყარეთ მიტიტეი სხვა ტაფაში ძროხის ბულიონთან ერთად. მოხარშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე დახურული სახურავით.

კოტლეტი ჰაეროვანი, წვნიანი და ძალიან გემრიელია.

 

 

Related Articles