ნამცხვარი “ჩიტის რძე”- რეცეპტი, რომლითაც მე თვითონ ვსარგებლობ და უამრავ კომპლიმენტს ვიღებ.

by ekaterine

ნამცხვარი ,,ჩიტის რძე”

ინგრედიენტები:

3 კვერცხი

2 ჩ.ჭ (200გრიანი) შაქარი

3 ს/კ თაფლი, 1.5 ჩ.კ.სოდა 2 ს.კ. ძმარში გახსნილი

150გრ კარაქი ან მარგარინი

 3 ს/კ მუქი კაკაო, ვანილი

3-3.5 ჩ. ჭ. ფქვილი

მომზადება:

ავთქვიფოთ კვერცხი, დავამატოთ შაქარი, შემდეგ დანარჩენი ინგრედიენტები და
ეს ყველაფერი შევდგათ ორთქლის აბაზანაზე, დავამატოთ 3-3.5 ჭ ფქვილი(ფაფუკი ცომი უნდა მივიღოთ) და თან ვურიოთ, 10-15 წუთის შემდეგ გადმოვდგათ ქურიდან, ფქვილიანი ხელის დახმარებით გავაბრტყრლოთ ქაღალდზე (გამოდის 3-4ფენა) და გამოვაცხოთ.

კრემი:
0,5 ლ თბილ რძეში ავურიოთ 1 ჩ/ ჭ შაქარი და 1 ჩ.ჭ ფქვილი, გავხსნათ კარგად და მოვადუღოთ, რომ გაცივდება შევათქვიფოთ წინასწარ გათქვეფილი 200გრ კარაქი, 3-4ს.კ შესქელებული რძე, დავამატოთ ვანილი(კრემი გამოდის ძალიან ჰაეროვანი).

მინანქარი:

150 მლ ცხელ ნაღებში გავადნოთ 150 გრ შოკოლადი, დავამატოთ 1 ს.კ თაფლი (ბზინვარებას მატებს მინანქარს), რომ შეგრილდება მოვასხათ დაკრემილ ნამცხვარს.

შეგიძლიათ ზემოდან შოკოლადი გააფორმოთ.

Related Articles