1.2K
გამომცხვარი ხორცი ყველით ყოველვის გემრიელი გამოდის და ნებისმიერ სუფრას ამშვენებს. მისი უამრავი წარმატებული რეცეპტი არსებობს. თუმცა არის ერთი ინგრედიენტი – ის კერძს განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს. ეს არის მდოგვი, რომელიც ამავე დროს ხორცს საოცრად არბილებს.
ინგრედიენტები
- 300 გ რბილი ღორის ხორცი
- ასი გ მაგარი ყველი
- ორი ც პომიდორი
- ერთი თავი ხახვი
- ასი გ მაიონეზი
- ერთი ჩ. კ. მდოგვი
- მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით
მომზადება
- ხორცი დაჭერი ერთი სმ სისქის ნაჭრებად. დააფარე საკვები პარკი და დაბეგვე ორივე მხრიდან. მარილი მოაყარე მხოლოდ ერთ, პილპილი კი – ორივე მხარეს.
- საცხობ ფორმას მოასხი ზეთი და ხორცი მოათავსე მასზე. წაუსვი მდოგვი და დატოვე ნახევარი საათით დასამარინადებლად.
- ხახვი დაჭერი რგოლებად და დაასხი მუღარე წყალი. დააყოვნე 15 წუთი. პომიდორი დაჭერი თხელ მრგვალ ნაჭრებად.
- ხახვი გადაანაწილე ხორცზე და წაუსვი მაიონეზი. ზემოდან დაალაგე პომიდორი და მოაყარე გახეხილი ყველი.
- შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ნახევარი საათით.
ამგვარად მომზადებული ხორცი გამოდის წვნიანი და პიკანტური. მას ნებისმიერი გარნირი მოუხდება: კარტოფილი, მაკარონი, ბრინჯი, ბოსტნეული…
გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!