საიდუმლო ინგრედიენტი კერძს განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს. ყველის ქერქის ქვეშ გამომცხვარი ხორცი დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას.

by ekaterine

გამომცხვარი ხორცი ყველით ყოველვის გემრიელი გამოდის და ნებისმიერ სუფრას ამშვენებს. მისი უამრავი წარმატებული რეცეპტი არსებობს. თუმცა არის ერთი ინგრედიენტი – ის კერძს განსაკუთრებულ არომატს ანიჭებს. ეს არის მდოგვი, რომელიც ამავე დროს ხორცს საოცრად არბილებს.

ინგრედიენტები

  • 300 გ რბილი ღორის ხორცი
  • ასი გ მაგარი ყველი
  • ორი ც პომიდორი
  • ერთი თავი ხახვი
  • ასი გ მაიონეზი
  • ერთი ჩ. კ. მდოგვი
  • მარილი და შავი დაფქული პილპილი გემოვნებით

მომზადება

  1. ხორცი დაჭერი ერთი სმ სისქის ნაჭრებად. დააფარე საკვები პარკი და დაბეგვე ორივე მხრიდან. მარილი მოაყარე მხოლოდ ერთ, პილპილი კი – ორივე მხარეს.

  1. საცხობ ფორმას მოასხი ზეთი და ხორცი მოათავსე მასზე. წაუსვი მდოგვი და დატოვე ნახევარი საათით დასამარინადებლად.

  1. ხახვი დაჭერი რგოლებად და დაასხი მუღარე წყალი. დააყოვნე 15 წუთი. პომიდორი დაჭერი თხელ მრგვალ ნაჭრებად.

  1. ხახვი გადაანაწილე ხორცზე და წაუსვი მაიონეზი. ზემოდან დაალაგე პომიდორი და მოაყარე გახეხილი ყველი.

  1. შედგი 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ნახევარი საათით.

ამგვარად მომზადებული ხორცი გამოდის წვნიანი და პიკანტური.  მას ნებისმიერი გარნირი მოუხდება: კარტოფილი, მაკარონი, ბრინჯი, ბოსტნეული…

გემრიელად მიირთვით და გაუზიარეთ ეს რეცეპტი თქვენს მეგობრებსაც!

Related Articles