საფრანგეთში მოგზაურობის შემდეგ შეგექმნებათ ყველაზე ნათელი შთაბეჭდილება ეკლერების დელიკატურ გემოზე. კრემის ცომისა და შოკოლადის კომბინაცია შთაბეჭდილებას მოახდენს ნებისმიერ გურმანზე თავისი გემოთი. ამიტომ, დღეს ჩვენ ვისწავლით თუ როგორ უნდა მოვამზადოთ კრემისებური ეკლერები სახლში.
მოხარშული ეკლერები სახლში
პროდუქტების რაოდენობა განკუთვნილია 10-12 ეკლერისთვის.
ინგრედიენტები მოხარშული კრემისთვის
480 მლ რძე
70 გრ შაქარი
40 გრ სიმინდის სახამებელი
15 გრ კარაქი
2 ჩ / კ ვანილის ექსტრაქტი
4 კვერცხის გული
ინგრედიენტები მოხარშული ცომისთვის
125 გრ ხორბლის ფქვილი
100 მლ რძე
100 მლ წყალი
10 გრ შაქარი
0.5 ჩ / კ მარილი
80 გრ კარაქი
4 კვერცხი
ინგრედიენტები შოკოლადის მინანქრისთვის
200 გრ შავი შოკოლადი
ნაღები 155 მლ
მომზადება
ჯერ კრემი მოამზადეთ. ათქვიფეთ კვერცხის გული შაქართან ერთად. შემდეგ დაამატეთ სახამებელი და კვლავ აურიეთ.
ჩაასხით რძე პატარა ქვაბში და დადგით საშუალო ცეცხლზე. რძე უნდა გაცხელდეს, მაგრამ ისე, რომ არ ადუღდეს. შემდეგ, დაამატეთ მისი მესამედი კვერცხის შაქრის მასას და აურიეთ სათქვეფით.
ახლა დაასხით ეს ნარევი ქვაბში დარჩენილ რძეს. განათავსეთ გაზქურაზე და მოხარშეთ კრემი, ურიეთ მუდმივად. კრემი მზად არის, როდესაც კარგად გასქელდება. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ ვანილის ექსტრაქტი.
დაამატეთ კარაქი, აურიეთ და ჩაასხით ცალკე თასში. დაფარული უნდა იყოს საკვები ცელოფნით. ჯერ თასი გვერდზე გადადეთ.
მოვამზადოთ ცომი
ქვაბში ჩაასხით რძე, წყალი, მარილი, შაქარი და კარაქი, დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი. აურიეთ ცომი სანამ არ გახდება ერთგვაროვანი.
შემდეგ ცომი უნდა მოიხარშოს. კვლავ დადგით ცეცხლზე და კარგად აურიეთ. ამას დაახლოებით 2 წუთი დასჭირდება.
ცომი მზად მაშინ იქნება, როცა ქვაბის კედლებს აღარ მიეკვრობა.
ცომი დააგუნდავეთ და გადადეთ თასში.
შეათქვიფეთ ცომს 1 კვერცხი და კარგად მოურიეთ მიქსერით, გაიმეორეთ პროცედურა დანარჩენი კვერცხებისთვისაც სათითაოდ. ცომი არ უნდა წვეთავდეს კოვზიდან.
მოათავსეთ მზა ცომი საკონდიტრო ტომარაში, შემდეგ განალაგეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე 10-12 სმ სიგრძის ზოლები. შეგიძლიათ ზემოდან მოაყაროთ შაქრის პუდრა.
გამოაცხვეთ ეკლერები დაახლოებით 40 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე. გამოცხობიდან 10 წუთის შემდეგ ოდნავ გააღეთ ღუმელის კარი, მხოლოდ 2-3 სმ.ეს აუცილებელია იმისთვის, რომ ცომი კარგად გაშრეს.
შეგიძლიათ გაყინოთ და შეინახოთ საყინულეში, მომზადებამდე 20 წუთით ადრე კი გამოიღეთ.
ეკლერი უნდა გახვრიტოთ ხის ჩხირით, რომ შიგნიდან ორთქლი გამოუშვას.
ახლა თქვენ შეგიძლიათ ამოიღოთ ჩვენი მზა კრემი და ჩაასხით საკონდიტრო ტომარაში. მისი დახმარებით თქვენ უნდა შეავსოთ ეკლერების მთელი შიდა სივრცე კრემით.
შემდეგ მოამზადეთ მინანქარი. შოკოლადი დანით დაჭერით და დაასხით ცხელი ნაღები. დატოვე ნარევი რამდენიმე წუთის განმავლობაში, შემდეგ კარგად აურიეთ.
შემდეგ, თითოეული ეკლერი უნდა იყოს ამოვლებული შოკოლადში მისი ზედა ზედაპირით. როდესაც შოკოლადი გამაგრდება, ეკლერი შეიძლება მიირთვათ.
თუ გსურთ დესერტის მომზადება წინასწარ, მაშინ უბრალოდ გამოაცხვეთ ცომი და მოხარშეთ კრემი. მაგრამ შეავსეთ იგი მირთმევამდე რამდენიმე საათით ადრე. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ცომი სველდება კრემისგან და არც ისე გემრიელი იქნება.
ჩვენ ძალიან გვიყვარს გამოცხობა, ამიტომ ვიმედოვნებთ, რომ მოგეწონებათ ეს მოხარშული ეკლერები.