შვრიის ღვეზელი ვაშლით
ჩვენ ხშირად გვინდა რაღაც გემრიელი. მაგრამ ზედმეტი კილოგრამების მოპოვების შიში გვიბიძგებს უარი ვთქვათ ტკბილეულზე. იმისათვის, რომ თავი არ დავიტანჯოთ, ვიპოვე შესანიშნავი საცხობი რეცეპტი, რომელიც ზიანს არ აყენებს ფიგურას. ვაშლის შვრიის ღვეზელი ჩემთვის ნამდვილი ხსნა გახდა. დაბალკალორიულმა და უგემრიელესმა დესერტმა გადააჭარბა ჩემს ყველა მოლოდინს.
ორიგინალური რეცეპტი იყენებს შაქარს სიტკბოსთვის. მაგრამ თქვენ შეგიძლიათ მარტივად შეცვალოთ თაფლით ან სხვა ჯანსაღი დამატკბობლით. არ ინერვიულოთ, რომ ცომი უფრო მეტია ვიდრე ვაშლი. ეს შვრიის ნამცხვარს ძალიან წვნიანს და ნაზს ხდის. მოასხით ვაშლს ციტრუსის წვენი, რომ არ გაშავდეს.
ინგრედიენტები
კარაქი 120 გ
შაქარი 160 გ
მარილი 1მწიკვი
კვერცხი 3 ც
ხორბლის ფქვილი 100 გრ.
შვრიის ფანტელები 150 გ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ
დარიჩინი 1 ჩ / კ
ვაშლი 4 ც
ლიმონი 1 ც.
მომზადება
აურიეთ დარბილებული კარაქი შაქართან და მარილთან ერთად. ათქვიფეთ მიქსერით 5 წუთის განმავლობაში. დაუმატეთ კვერცხი სათითაოდ, განაგრძეთ თქვეფა სანამ არ მიიღება გლუვი, მსუბუქი პასტა.
გაცრილ ფქვილს დაუმატეთ შვრიის ფანტელი, გამაფხვიერებელი და დარიჩინი. აურიეთ ნარევი თხევად მასაში, დაასხით რამდენიმე ეტაპად. თქვენ უნდა გქონდეთ რბილი ცომი.
გააცსუფთავეთ ვაშლი და დაჭერით პატარა კუბებად. ოდნავ დაასხით ლიმონის წვენი. გახეხეთ ლიმონის ცედრა და დაუმატეთ ცომს. დაამატეთ ვაშლი და ურიეთ კარგად.
26 სმ ზომის ტაფას წაუსვით კარაქი, დადეთ ცომი და გააბრტყელეთ. გამოაცხვეთ ღვეზელი 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45-50 წუთის განმავლობაში. თქვენ შეგიძლიათ შეამოწმოთ მზადყოფნა კბილის ჩხირით.