10 საუკეთესო ლობიოს სალათი: ნოყიერი, გემრიელი და არომატული.

by ekaterine

ლობიო მარცვლოვანების სიაში საპატიო ადგილს იკავებს, რადგან ის შეიცავს ბევრ მცენარეულ ცილას და მინიმალური რაოდენობის კალორიას. ნოყიერია და კარგად მოქმედებს აქტიურ მონელებაზე.

ლობიოს სალათი სიმინდით, პომიდვრით და ძეხვით:

 

შემადგენლობა:

ნახევარი ხახვი;

200 გ ცივად შებოლილი ძეხვი;

2 პომიდორი;

200 გრამი წითელი ლობიო;

1 კბილი ნიორი

200 გრამი სიმინდი;

მაიონეზი 2 ს/კ.

მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

ნედლი ლობიო, მოვხარშოთ  მსუბუქად დამარილებულ წყალში. დავჭრათ ძეხვი  საშუალო ზომის ნაჭრებად, პომიდორი დაჭერით დიდი კუბიკებად და ხახვი თხელი ნახევარ რგოლებად. აურიეთ ყველაფერი ერთმანეთში: ლობიო, ნიორი, სიმინდი, ძეხვი, ხახვი, პომიდორი, სანელებლები და მაიონეზი.

 

ლობიოს სალათი დაკონსერვებული სოკოთი და კვერცხით:

 

ჩვენ უნდა მოვამზადოთ ეს ინგრედიენტები:

200 გრამი წითელი ლობიო;

3 კვერცხი;

თაფლი 120 გ

2 ღერი მწვანე ხახვი

მაიონეზი 2 ს/კ.

2-3 სალათის ფოთოლი

მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება:

მაგრად მოხარშული კვერცხი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და აურიეთ მოხარშული ლობიო, სოკო, დაჭრილი ხახვი, სანელებლები და მაიონეზი. მოათავსეთ სალათი სალათის ფოთლებზე, ისიამოვნეთ ბრწყინვალე კერძით.

 

ლობიოს და თევზის ფილეს სალათი:

 

ამ სალათის შემადგენლობაში შედის შემდეგი ინგრედიენტები:

300 გ თეთრი ლობიო;

200 გრ დაკონსერვებული თევზის ფილე

ნახევარი თავი წითელი ხახვი

3 ღერი მწვანე ხახვი;

120 მლ ზეითუნის ზეთი;

1 ლიმონი;

ოხრახუში, მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

დაკონსერვებულ თევზის ფილეს მოაშორეთ ზედმეტი ცხიმი და ჩანგლით გაწეწეთ, დაუმატეთ ლობიო, დაჭრილი ხახვი და მწვანილი. სოუსისთვის ერთმანეთს შეურიეთ კარაქი, ლიმონის წვენი, სანელებლები და მოასხით სალათს.

 

ლობიო ქათმის, სიმინდისა და პეკინის კომბოსტოსთან ერთად:

 

ეს სალათი შედგება ინგრედიენტებისგან:

300 გ წითელი კომბოსტო;

200 გრამი წითელი ლობიო;

200 გ ქათმის ფილე;

მაიონეზი 3 ს/კ

მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

მოხარშული ქათმის ფილე დაჭერით დიდ კუბიკებად. კომბოსტო გახეხეთ მსხვილად. ღრმა თასში  ხორცი, ლობიო, კომბოსტო, მაიონეზი, სანელებლები და აურიეთ კარგად.

 

ლობიოს სალათი მჟავე კიტრით და ჭარხლით:

 

იმისათვის, რომ ეს დაბალკალორიული და მარტივი სალათი მოამზადოთ, გჭირდებათ:

200 გრამი წითელი ლობიო;

1 ჭარხალი;

3 მჟავე კიტრი;

1 ხახვი;

2 კბილი ნიორი;

ზეითუნის ზეთი 4 ს/კ

ოხრახუში, მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

ხახვი დაჭერით ნახევარრგოლებად და მოშუშეთ ცოტა ცხიმში. გახეხეთ უმი ჭარხალი და შეურიეთ ხახვს. რამოდენიმე  წუთით მაღალ ცეცხლზე მოშუშეთ და გადმოდგით. კიტრი დაჭერით პატარა კუბიკებად. ღრმა კონტეინერში აურიეთ ბოსტნეული, ლობიო, მწვანილი, სანელებლები და ზეითუნის ზეთი.

 

ლობიო ლორით, კიტრით და კვერცხით:

შემადგენლობა:

 

200 გ ლორი;

1 კიტრი;

3 კვერცხი;

200 გ თეთრი ლობიო;

2 ს/კ. არაჟანი;

ოხრახუში, მარილი, წიწაკა გემოვნებით.

მომზადება:

მყარად მოხარშული კვერცხი და კიტრი დაჭერით პატარა კუბიკებად. შეურიეთ მას ლობიო, ოხრახუში, არაჟანი და სანელებლები და აურიეთ კარგად. სალათი შეიძლება მაშინვე მიირთვათ.

 

ლობიო საქონლის ხორცით, წიწაკით და კაკლით:

 

ამ სალათის ინგრედიენტების აუცილებელი ჩამონათვალი შედგება:

200 გრამი წითელი ლობიო;

250 გრამი ძროხის ფილე;

1 წითელი ხახვი;

1 ბულგარული წიწაკა;

ნახევარი ცხარე წიწაკა;

50 გრ ნიგოზი;

100 მლ ცხელი წყალი;

2 კბილი ნიორი;

2 ს/კ. 6% ძმარი;

10 გ ცხარე წიწაკა;

ზეითუნის ზეთი 2 ს/კ.

ხმელი სუნელი, ქინძი

მარილი და პილპილი.

მომზადება:

ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად და 7-10 წუთის განმავლობაში ამყოფეთ წყლის და ძმრის ნარევში.  მოვხარშოთ ხორცი, გავარჩიოთ ბულგარული წიწაკა თესლიდან და დავჭრათ დიდ ზოლებად და ცხარე წიწაკა – ძალიან წვრილად. დავჭრათ კაკალი და ქინძი. მომზადებულ ინგრედიენტებს დაამატეთ ლობიო, დამარინადებული ხახვი, ნიორი, სანელებლები და ზეითუნის ზეთი.

 

ლობიო, კრაბის ჩხირებით და კვერცხით:

შემადგენლობა:

 

200 გრ კრაბის ჩხირები;

3 კვერცხი;

200 გრამი წითელი ლობიო;

2 ს/კ არაჟანი;

კამა, მარილი, წიწაკა.

მომზადება:

დაჭერით მოხარშული კვერცხი და კრაბის ჩხირები.

შეურიეთ მას ლობიო, კამა, სანელებლები არაჟანი და კარგად აურიეთ. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაამატოთ მოხარშული სიმინდი.

 

ბოსტნეულის სალათი ლობიოთი და კორეული სტაფილოთი:

შემადგენლობა:

 

 

1 ბულგარული წიწაკა;

2 ღერი ნიახური;

2 კიტრი;

200 გრამი წითელი ლობიო;

2 პომიდორი;

ნახევარი თავი ხახვი

300 გ პეკინური კომბოსტო;

200 გ კორეული სტაფილო;

მზესუმზირის ზეთი 2 ს/კ.

მარილი, წიწაკა.

მომზადება:

ხახვის გარდა ბოსტნეული დაჭერით კუბიკებად, კომბოსტო გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, აურიეთ ერთმანეთში ლობიო, სტაფილო, სანელებლები,  ზეთი. შეგიძლიათ დაამატოთ მოხალული სეზამი.

 

ლობიო ქათმით, პომიდვრით, ყველით და კრეკერით:

შემადგენლობა:

 

300 გ ქათმის ფილე;

2 პომიდორი;

100 გრამი ყველი;

200 გრამი წითელი ლობიო;

100 გრ კრეკერი;

მაიონეზი 3 ს/კ.

მარილი

მომზადება:

ქათმის ხორცი და პომიდორი დაჭერით საშუალო ზომის კუბურებად და დაამატეთ გახეხილი ყველი, ლობიო, კრეკერი, მარილი და აურიეთ კარგად მაიონეზში. მიიტანეთ სალათი მაგიდასთან როცა კრეკერი დარბილდება.

სალათები ლობიოს სალათებს აქვს ორიგინალური გემო და არ რჩება ყურადღების გარეშე. ისინი შეიძლება იყოს როგორც ძირითადი კერძი ასევე დამატება ნებისმიერ გარნირთან  ან ხორცთან. მოიწვიე შენი ოჯახი და მეგობრები და გაუმასპინძლდი ახალი უჩვეულო კერძებით!

Related Articles