მათ შეუძლიათ ადვილად შეცვალონ ფრანგული ხორცი სადღესასწაულო სუფრაზე.

by ekaterine

ლავაშში გამომცხვარი თევზი

ექიმების რეკომენდაციების თანახმად, კვირაში ერთხელ მაინც გჭირდებათ თევზის ჭამა და სასურველია ორჯერაც.  თუ თქვენი რაციონი ღარიბია ზღვის პროდუქტებით, გამომცხვარი თევზი ლავაშში დაგეხმარებათ სწრაფად გამოასწოროთ ის. ეს ერთდროულად რამდენიმე კომპონენტის წარმატებული კომბინაციის დამსახურებაა:  ფილე, მარინადი, სოუსი და ლავაში.

შედეგად, თქვენ მიიღებთ მადისაღმძვრელ კონვერტებს ოქროსფერ-ყავისფერი ქერქითა და წვნიანი შიგთასით. მათ შეუძლიათ ადვილად შეცვალონ ფრანგული ხორცი სადღესასწაულო სუფრაზე. ამავე დროს, მათ მაქსიმუმ ერთ საათში მოამზადებთ! თქვენ შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი ფილე, ხეკიდან დაწყებული ორაგულის თევზით დამთავრებული, ეს რეცეპტი წარმატებულია ნებისმიერი თევზისთვის.

ინგრედიენტები

თეთრი თევზის ფილე 600 გრ

ლავაში 3 ც

ხახვი 1 ც

პომიდორი 2 ცალი

არაჟანი 3 ს.კ.

მაიონეზი 2 ს.კ.

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ ხახვი, დაჭერით რგოლებად. პომიდორი დავჭრათ წრეებად და თევზის ფილე დაახლოებით თანაბარ ოთხკუთხა ნაჭრებად.

მოაყარეთ მარილი და პილპილი თევზს და გააჩერეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შეურიეთ მაიონეზი არაჟანს და დაიწყეთ კერძის ფორმირება. ლავაში დავჭრათ ზოლებად, თითოეულში ჩავაწყოთ ცოტა ხახვი, შემდეგ თევზი, კოვზით სოუსი და პომიდორი. გადაახვიეთ ლავაშის პური კონვერტივით.

შეფუთული ნაჭრები განათავსეთ საცხობ ფირფიტაზე, წაუსვით ზეთი, გადაუსვით დანარჩენი სოუსი, მარილით და პილპილით. გამოვაცხოთ ღუმელში 35 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.

 

 

Related Articles