დარიჩინიანი პურის ჩხირები
ეს კერძი გახდა კულინარიული სენსაცია 1985 წელს. ამ დესერტის გულშემატკივრები ნამდვილად დააფასებენ ჩვენს აღმოჩენას – დარიჩინის პურის ჩხირები გამარტივებული რეცეპტის მიხედვით. ფუნთუშებისგან განსხვავებით, ისინი ყოველდღე მაინც შეგიძლიათ მოამზადოთ თქვენი დილის ფინჯანი ყავისთვის! ეს იმიტომ ხდება, რომ რეცეპტი მაცდურად მარტივია.
ამ ტკბილი ჩხირებით შეიძლება ჩაანაცვლოთ თქვენი რეგულარული დილის ტოსტები. ისინი მზადდება ერთი და იგივე პურისგან და გარდა ამისა, მათ ღუმელი არ სჭირდებათ. ამ დესერტის შესაქმნელად, მხოლოდ ტაფა და 5 წუთი გჭირდებათ.
ინგრედიენტები
პური 4 ცალი
რძე 200 მლ
კვერცხი 2 ცალი
მუსკატის კაკალი გემოვნებით
კარაქი 100 გრ
შაქარი 100 გრ
დარიჩინი 3 ს.კ.
მომზადება
აიღეთ ტოსტის პურის 4 ნაჭერი და მოაჭერით ქერქები. შემდეგ გამოიყენეთ სათხელებელი, რომ გაათხელოთ ისინი რაც შეიძლება თხლად.
ათქვიფეთ კვერცხი, რძე და მუსკატის კაკალი, ეხლა მოამზადეთ მეორე ნარევი, გაადნეთ კარაქი და აურიეთ შაქარი და დარიჩინი არომატული პასტისთვის.
წაუსვით პასტა პურის ნაჭრებს, გადაახვიეთ მჭიდროდ მილებად და ამოავლეთ კვერცხის ნარევში. შეწვით კარაქში ყველა მხრიდან, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. Შესრულებულია!
ცოტაოდენი ნაღები ან გამდნარი შოკოლადი და თქვენი შესანიშნავი საუზმე მზად არის. თუ თქვენ ეძებდით ტკბილეულს ფურშეტისთვის, ეს ვარიანტი ასევე კარგია!