ეს რეცეპტი მოსაწყენ ქათმის ფილეს წვნიან კერძად აქცევს. არც ისეთი ძლიერი ვარ, რომ ეს კერძი დავაიგნორო!

by ekaterine

ქათამი ყველით და კვერცხით

ზაფხული ჰორიზონტზე დგას, რაც იმას ნიშნავს, რომ ყველა აქტიურად იწყებს მომზადებას საზღვაო სეზონისთვის. ზამთრისა და კარანტინის შემდეგ, ცოტამ შეიძლება დაიკვეხნოს თავისი წინა ფორმებით. მე თვითონ მოვიმატე რამდენიმე დამატებითი ფუნტი, ამიტომ მაცივარში ყოველთვის არის დიეტური ქათმის ფილე. მაგრამ ბავშვებს დიდად არ მოსწონთ. მათთვის ამ ინგრედიენტით საინტერესო კერძის მომზადება ვცადე. ქათამი ყველის სოუსით საუკეთესო ვარიანტია.

სანამ ფილე დუღს, მე ვწვავ ხახვს და ვურევ ნედლ ხორცს. შემდეგ ყველაფერს ყველისა და კვერცხის მასას დავასხავ და ღუმელში შევდგავ.

ინგრედიენტები

ქათმის ფილე 450 გრ

ხახვი 2 ც

პომიდორი 3 ც

კვერცხი 3 ც

მყარი ყველი 100 გრ

არაჟანი 3 ს.კ.

მწვანილი 0,5 კონა

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით ხახვი და შეწვით ცოტა მცენარეულ ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ფილე დავჭრათ პატარა კუბიკებად და დავამატოთ დაჭრილი მწვანილი, მარილი და პილპილი.

გავაჩეროთ ხორცი 10-15 წუთის განმავლობაში. საცხობი ფორმა შეზეთეთ ზეითუნის ზეთით (შეგიძლიათ გამოიყენოთ მზესუმზირის ზეთი) და მოათავსეთ ქათამი მასში.

ათქვიფეთ კვერცხი, დაუმატეთ ყველი და არაჟანი, გახეხილი უხეშ სახეხზე. მოაყარეთ მარილი გემოვნებით და კარგად აურიეთ.

მიღებული მასა წაუსვით ხორცს. დაჭრილი პომიდორი ნაჭრებად მოათავსეთ თავზე.

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ქათამი კვერცხის და ყველის ქუდის ქვეშ 30 წუთის განმავლობაში.

თუ კერძის კალორიული შემცველობა გაწუხებთ, შეგიძლიათ გამოიყენოთ უცხიმო არაჟანი. ეს რეცეპტი მოსაწყენ ქათმის ფილეს წვნიან კერძად აქცევს. ყველა ბედნიერი იქნება!

 

 

Related Articles