ასეთი თხელი ბლინები ჯერ არ გამომიცხვია, ხავერდოვანი, მარტივი ინგრედიენტები და დაუვიწყარი გემო.

by ekaterine

ძალიან დიდი ხნის განმავლობაში ვეძებდი თხელი უსაფუვრო ბლინების რეცეპტს, რომელშიც კარგად შეიხვეოდა გულსართი. ახლახან პირველად ვცადე ბლინები რეცეპტის მიხედვით “3 ჭიქა” და ახლა ეს ერთადერთი გზაა, რომ  კერძი მოვამზადო.

ბლინები ძალიან თხელი და რბილია, ხავერდის მსგავსი. და იმის გამო, რომ ერთი და იგივე რაოდენობით წყალი, რძე და ფქვილი გამოიყენება, რეცეპტის დამახსოვრება ძალიან მარტივია.

ინგრედიენტები

კვერცხი 3 ცალი

მარილი 0,5 ჩ / კ

შაქარი 3 ს.კ.

რძე 1 ჭიქა

წყალი 1 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა

მზესუმზირის ზეთი 3 სუფრის კოვზი

ვანილის შაქარი 4 გ

მომზადება

ღრმა თასში შეურიეთ კვერცხი შაქარს და ვანილის შაქარს.

მიღებულ ნარევს დაასხით რძე, შემდეგ კი დაამატეთ ფქვილი. საფუძვლიანად ავურიოთ ყველა ინგრედიენტი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხელის ბლენდერი, რომ ცომი იდეალურად ერთგვაროვანი იყოს.

გახსენით ბლინის ცომი ცხელი წყლით, დასასრულს, ჩაასხით მცენარეული ზეთი და კვლავ კარგად აურიეთ ყველაფერი.

გაახურეთ ტაფა და წაუსვით ზედაპირს მცენარეული ზეთი. ბლინები გამოაცხვეთ ორივე მხრიდან, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

თუ თქვენ იყენებთ 20 სმ ტაფას, თქვენ უნდა დასრულდეს დაახლოებით 15 ბლინი. მაგრამ მკურნალობა იმდენად გემრიელი გამოდის, რომ ხშირად ერთდროულად ორმაგ პორციას ვამზადებ. და მეც გირჩევთ!

თუ თქვენ იყენებთ 20 სმ დიამეტრის ტაფას, თქვენ უნდა გამოგივიდეთ დაახლოებით 15 ბლინი. მაგრამ  იმდენად გემრიელი გამოდის, რომ ხშირად ერთდროულად ორმაგ პორციას ვამზადებ. და თქვენც იგივეს გირჩევთ!

 

Related Articles