უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

by ekaterine

საბჭოთა კავშირის დროს გატარებულ ბავშვობას ყველა თბილად იხსენებს. ეს მოგონება ალბათ მთელი ცხოვრება დარჩებათ.

ერთ-ერთი მოგონება უკავშირდება გემრიელ არის რძიან კოქტეილს. ეს არის სქელი, ბლანტი, წელვადი, თეთრი და ძალიან ტკბილი სასმელი.

ეს უნაზესი დესერტი დიდი პოპულარობით სარგებლობდა. მას  გასტრონომიულ მაღაზიებში ამზადებდნენ. მაგიდის მიქსერი სამ დარტმაში ყველა მსურველს ცივ სასმელს ურიგებდა.

დღეს ჩვენ გთავაზობთ მის მარტივ რეცეპტს. სცადეთ მომზადება და გაილამაზეთ დღის ნებისმიერი მონაკვეთი.

ქვემოთ მოცემულია ზუსტი პროპორციები, რის მიხედვითაც ზღაპრულ კოქტეილს მიიღებთ.

რძე კოქტეილისთვის არ უნდა იყოს ცხიმიანი, 2.5% საკმარისი იქნება. გააციეთ რძე კარგად მომზადებამდე, გაყინვამდე. მაგრამ აიღეთ ნაყინი უფრო ნოყიერი, უმაღლესი ხარისხის, რაც შეიძლება ბუნებრივი და შემავსებლის გარეშე. დამატკბობლად გამოიყენეთ ნებისმიერი ხილის სიროფი (მურაბა), ინგრედიენტებში მითითებულია ფორთოხალი, რადგან იმ დროს ამას ყველაზე ხშირად იყენებდნენ.

ინგრედიენტები

რძე 400 მლ

ფორთოხლის სიროფი 4 ს.კ.

ნაყინი 100 გრ

მომზადება

ჩაასხით სიროფი ბლენდერის თასში, დაამატეთ ნაყინი. ჩაასხით ძალიან ცივი რძე და ჯერ ათქვიფეთ დაბალი სიჩქარით, შემდეგ კი მაქსიმალური სიჩქარით, სანამ სტაბილური ქაფი გამოჩნდება (2-3 წუთი).

რაც უფრო ნაკლებ ნაყინს დაამატებთ, კოქტეილი მით უფრო კარგად აითქვიფება. თუმცა გემოც შესაბამისად შეეცვლება. მაცივარში შენახული გახსნილი ნაყინი გემოს იცვლის, ასევე უარესდება ქაფის ხარისხი. კოქტეილისთვის სჯობს ახალი პროდუქტების გამოყენება.

ჩაასხით ჭიქებში და დაუყოვნებლივ მიირთვით.

რძიანი კოქტეილის გემო უბრალოდ დაუვიწყარია.

 

Related Articles