• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს გამიკეთებია ღუმელში. გემო შეუდარებელია.

by ekaterine აპრილი 7, 2021
აპრილი 7, 2021

გამომცხვარი ლობიო ბერძნულად

პარკოსნები ბერძნული სამზარეულოს განუყოფელი ნაწილია. ლობიოს ყველაზე პოპულარულ კერძებს შორის არის ლობიოს წვნიანი ლორით.

გაგაცნობთ კიდევ ერთ არანაკლებ სანახაობრივ კერძს, რომელიც გიჟური პოპულარობით სარგებლობს ბერძნულ ტავერნებში! ეს არის დიდი თეთრი ლობიო, რომელსაც “ელეფანდეს” (სპილოებსაც) უწოდებენ მათი ზომის გამო, ბოსტნეულთან და პომიდორთან ერთად აცხობენ.

შესანიშნავი ცილებით მდიდარი საკვებია მარხვაში.

ინგრედიენტები

ლობიო 500 გრ

ნიორი 2-3 კბილი

სტაფილო 2 ც

ბულგარული წიწაკა 1 ც

ნიახურის ფესვი 1 ც

პომიდორი 2 ც

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

ზეითუნის ზეთი 100 მლ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

შაქარი გემოვნებით

დაფნის ფოთოლი 1 ც.

 

მომზადება

დაალბეთ ლობიო წინა დღეს, გააჩერეთ მთელი ღამით. თუ გაჟღენთვა დაგავიწყდათ, ლობიო ნახევარი საათის განმავლობაში ადუღეთ, შემდეგ კი დატოვეთ იმავე წყალში ერთი საათის განმავლობაში. მოათავსეთ ქვაბში და მოათავსეთ ღრმა საცხობ ფორმაში.

გააცხელეთ ზეთი ღრმა ჭურჭელში. შეწვით ხახვი, დაჭრილი ნახევარ რგოლებად და დაჭრილი ნიორი, სანამ დარბილდება. დაამატეთ თხლად დაჭრილი სტაფილო, დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და დაჭრილი ნიახური. გააჩერეთ 7 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ გაფცქვნილი და დაჭრილი პომიდორი, ტომატის პასტა და ცოტაოდენი შაქარი, მარილი და პილპილი. ჩაასხით 1 ჭიქა წყალი, გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში.

დაასხით ტომატის სოუსი ლობიოზე, ფორმას გადააფარეთ ფოლგა და მოათავსეთ 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში.მოხსენით ფოლგა, მოხარშეთ კიდევ ნახევარი საათის განმავლობაში. გასინჯეთ ლობიო: თუ ის ჯერ მზად არ არის და სითხე აორთქლდა, დაამატეთ ცხელი წყალი და გააგრძელეთ ცხობა.

0
FacebookEmail
previous post
საყვარელ ჯუჯა სპილოს სურდა შეუმჩნევლად დარჩენილიყო, მაგრამ იპოვეს და გაჭყლიტეს! 🧐 😍
next post
ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების დაცვით არასდროს მეწვება ტაფაზე.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021

ამ კრემისებრი სოკოს სუპის არომატი და გემო ყველაზე...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign