ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო კულიჩი დიდი ბებიასგან!

by ekaterine

სამარხვო კულიჩები

ეს ნიშნავს ძალიან რთულ და გემრიელ კერძს, რომელსაც სლავები ამზადებენ XII საუკუნიდან. და ეს შეიძლება მხოლოდ პოპულარობითა და სილამაზით შევადაროთ პურს. ისინი ამას მარხვის დროსაც ამზადებდნენ! მარხვის კულიჩი თავისებურად მდიდარი და გემრიელია.

XX საუკუნესთან ახლოს მხოლოდ ფრანგმა შეფ-მზარეულებმა მიიღეს ახალი რეცეპტი და უფრო დახვეწილი გახადეს კერძი. იყენებდნენ ხორცს, ორაგულის თევზს და სხვა ინგრედიენტებს. მაგრამ kulebyaka ფაფასთან და სოკოსთან ერთად არის მარადიული კლასიკა.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 1 ცალი

ხორბლის ფქვილი 1020 გ

საფუარი 7 გ

მარილი 12 გრ

შაქარი 70 გ

ზეითუნის ზეთი გემოვნებით

ხახვი 1,5 ცალი

ძირა 1 ს.კ.

ხორბლის ბურღული 250 გრ

წიწიბურა 250 გრ

შამპინიონი 500 გრ

შავი ჩაი 1 ჩ / კ

რძე 500 მლ

სოდა 0,5 ს.კ.

მომზადება

უპირველეს ყოვლისა, მოამზადეთ ათიოდე უმარტივესი ბლინები: აურიეთ რძე, სოდა, 3 ს.კ. შაქარი და ნახევარი ჩაის კოვზი მარილი (2-3 გრ). დაამატეთ ფქვილი (160 გრ) და მოზილეთ ცომი. შემდეგ გამოაცხვეთ ცომი ორივე მხრიდან, ისე, რომ საშუალო სისქე ჰქონდეს.

ახლა გადადით მთავარზე. გაწმენდილი და დაჭრილი კარტოფილი მოვხარშოთ 350 მლ წყალში. შემდეგ ბულიონში ჩაზილეთ. თხევად პიურეს დაუმატეთ საფუარი, დარჩენილი შაქარი, 1 ს.კ. მარილი და 700 გრ ფქვილი. მოზილეთ ცომი და გააჩერეთ პირსახოცის ქვეშ საათნახევარი.

მოამზადეთ გულსართი. მოათავსეთ წიწიბურა და ფეტვი ფაფის მოსახარშად. ამ დროის განმავლობაში  ხახვი შეწვით ზეთში (დაახლოებით 100 მლ), დაამატეთ ძირა და მარილი რამდენიმე წუთით ადრე მომზადებამდე.

ხახვი გავყოთ სამად. შეურიეთ ორი მათგანი ფაფას, ხოლო მესამე სოკოსთვის დატოვეთ.

გარეცხეთ სოკო, დაჭერით და შეწვით მშრალ ტაფაში. შემდეგ დაამატეთ ხახვის ზეთი და მოშუშეთ კიდევ რამდენიმე წუთი.

ცომი გაყავით ორ არათანაბარ ნაწილად. გაათხელეთ ოვალებად. განათავსეთ უფრო დიდი საცხობ ფურცელზე და განაწილეთ გულსართი სამ ფენად, გამოყავით ისინი რამდენიმე ბლინით. სოკო შუაზე უნდა იყოს.

გადააფარეთ მეორე ცომის ოვალი, შეკარით კიდეები და გააკეთეთ ხვრელი ცენტრში, რომ ორთქლი გამოვიდეს. შემდეგ მოხარშეთ ერთი ჭიქა ძლიერი, ტკბილი ჩაი და გადაუსვით ცომს. გამოაცხვეთ 170 გრადუსზე 40 წუთის განმავლობაში.

იმისათვის, რომ მისი მომზადების დრო ჰქონდეთ, შეფმზარეულები შეკვეთებს იღებენ ერთი დღით ადრე. ხომ არ შეეცდებით მის მომზადებას? თუ ასეა, დარწმუნდით, რომ შეინახეთ რეცეპტი.

Related Articles