კარტოფილის სწრაფი ღვეზელი ღუმელში
თუ კარგი ცხობის მოყვარული ხართ, მაგრამ მისთვის ხშირად ვერ პოულობთ თავისუფალ დროს, უბრალოდ უნდა სცადოთ დღევანდელი რეცეპტი! ეს სწრაფი კარტოფილის ღვეზელი უგემრიელესი ყველის ქერქით შეგიძლიათ აცხოთ ღუმელში მხოლოდ 25 წუთში.
თქვენ მხოლოდ ინგრედიენტები წვრილად დაჭერით, დაასხით უბრალო ცომი და გააგზავნეთ კერძი გამოსაცხობად. ასეთი გემრიელობა შესაფერისია როგორც სრული, ასევე სწრაფი კვებისთვის.
ინგრედიენტები
კარტოფილი 100 გრ
წიწაკა 100 გ
წიწაკა ჩილი 50 გრ
პომიდორი 100 გრ
მწვანე ხახვი 50 გრ
ოხრახუში 20 გრ
რძე 370 მლ
მზესუმზირის ზეთი 220 მლ
კვერცხი 4 ცალი
მარილი 10 გრ
შავი პილპილი (დაფქული) 5 გრ
ხორბლის ფქვილი 400 გრ
გამაფხვიერებელი 20 გრ
მყარი ყველი 150 გრ
მომზადება
კვერცხი კარგად ათქვიფეთ ღრმა თასში. დაამატეთ რძე, დამდნარი კარაქი, მარილი, შავი პილპილი, ფქვილი და გამაფხვიერებელი. საფუძვლიანად აურიეთ ყველა ინგრედიენტი, სანამ ცომი არ გახდება გლუვი.
დაჭერით ბულგარული წიწაკა, კარტოფილი, ჩილი წიწაკა, პომიდორი და 50 გრ ყველი. ოხრახუში და მწვანე ხახვი წვრილად დაჭერით. აურიეთ საკვები ცომში.
მზა ცომი ჩაასხით 29 x 21 სმ საცხობ ფორმაში.
დარჩენილი ყველი გახეხეთ უხეშ სახეხზე. ამით მორთეთ ღვეზელის ზედაპირი.
გამოაცხვეთ კერძი ღუმელში 180 გრადუსზე, დაახლოებით 25 წუთის განმავლობაში.
ეს ნოყიერი კარტოფილის და ბულგარული წიწაკის შესანიშნავი კერძი ყველა შესაძლო ინგრედიენტით გემრიელი სწრაფი წახემსებაა. რეცეპტის მომზადება იმდენად მარტივია, რომ ახალბედა მზარეულებისთვისაც კი შესაფერისია.