უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ. ერთხელ ცდის შემდეგ, აღარასდროს მოისურვებთ მაღაზიაში ტკბილეულის შეძენას.

by ekaterine

შოკოლადი “ჩიტის რძე”

ძველი მითოლოგიის თანახმად, ჩიტის რძე არაჩვეულებრივი სასწაულია, რომელიც არ არსებობს. ისინი ამბობენ, რომ ადამიანებს, ვისაც ყველაფერი აქვთ, მხოლოდ ფრინველის რძეზე ოცნებობენ …

ჩემი ერთ-ერთი ფავორიტიც არის “ჩიტის რძე” ტკბილეული.

მახსოვს, ორიოდე წლის წინ ყველაზე პოპულარული დესერტი იყო ჩიტის რძის ნამცხვარი ბისკვიტით და სუფლეთი. დროთა განმავლობაში მღელვარება შემცირდა. მოდა გადის, მაგრამ “ჩიტის რძის” ტკბილეული რჩება. ვცდილობ, რაც შეიძლება ხშირად მოვამზადო ისინი და თქვენც გირჩევთ!

ჩიტის რძე – დესერტი, რომელიც, დარწმუნებული ვარ, ყველას ძალიან გვიყვარს. ამ კლასიკური რეცეპტითა და უბრალო ინსტრუქციით, ჩიტის რძეს მარტივად მოამზადებთ თავად სახლის პირობებში. მიჰყევით მარტივ ინსტრუქციას და პირობას გაძლევთ, ყველაფერი არაჩვეულებრივად გამოგივათ.

ინგრედიენტები

შედედებული რძე 75 გრ

კარაქი 100 გრ

კვერცხის ცილა 5 ცალი

შაქარი 250 გრ

წყალი 130 მლ

აგარ-აგარი 10 გრ

შავი შოკოლადი 150 გრ

ლიმონმჟავა დანის წვერით

 

მომზადება

მოამზადეთ თქვენი ინგრედიენტები. კარაქი და შედედებული რძე უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე, ხოლო კვერცხი უნდა გაცივდეს. ქვაბში დაასხით ცივი წყალი აგარ-აგარს.

განათავსეთ ნარევი დაბალ ცეცხლზე, შეათბეთ და გააჩერეთ, სანამ აგარ-აგარი ბოლომდე არ დაიშლება. შემდეგ დაამატეთ მას შაქარი. მოხარშეთ სიროფი. თანმიმდევრულობით, ის უნდა დაემსგავსოს ახალ თაფლს.

როდესაც სიროფი მომზადდება, გადმოიღეთ იგი ცეცხლიდან. ამავე დროს, ჩაასხით ცილა ღრმა ჭურჭელში. დაამატეთ მწიკვი ლიმონმჟავა.

ათქვიფეთ ძლიერი მწვერვალების წარმოქმნამდე. სიროფის და ცილების მომზადება უნდა მოხდეს ერთდროულად. ჩაასხით ათქვეფილი კვერცხის ცილა მზა სიროფში, არევის შეწყვეტის გარეშე, უნდა მიიღოთ სქელი და მოცულობითი მასა. დარბილებული კარაქი ცალკე ათქვიფეთ 3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი თანდათანობით დაასხით შედედებული რძე. ათქვიფეთ, სანამ არ გახდება ფუმფულა.

ახლა თანდათანობით დაამატეთ კარაქის კრემი და განაგრძეთ ნარევის თქვეფა, სანამ ის ოდნავ არ  გახდება თხელი. ჩაასხით სუფლე პერგამენტით მოპირკეთებულ ფორმაში. გაასწორეთ იგი და განათავსეთ საყინულეში ნახევარი საათის განმავლობაში. მოამზადეთ ბოლოს მინანქარი, რომელსაც დაუმატებთ კარაქს ბზინვარებისთვის და დაასხით გაყინულ მასას. დაჭერით პატარა კუბიკებად და გააციეთ მაცივარში.

ცოტა ხნის შემდეგ ტკბილეული გადაიტანეთ ლამაზ ყუთში ან კონტეინერში. მიირთვით ცხელ სასმელებთან ერთად. ხელნაკეთი ტკბილეული “ჩიტის რძე” განსხვავდება შეძენილი ტკბილეულისგან. ერთხელ ცდის შემდეგ, აღარასდროს მოისურვებთ მაღაზიაში ტკბილეულის შეძენას. შემოწმებულია!

 

 

Related Articles