ახალგაზრდობაში ვიპოვე რეცეპტი სრულიად შემთხვევით. შემდეგ კი ნამდვილი კლასიკა აღმოჩნდა.

by ekaterine

არაჟანზე მომზადებული ორცხობილა ჩაისთვის

ყველა ნამდვილი დიასახლისის კულინარიულ არსენალში არის ისეთი საკონდიტრო ნაწარმი, რომლითაც იგი ახერხებს ნახევარ საათზე ნაკლებ დროში მომზადებას. იქნება ეს სალათი, ღვეზელი თუ დარიჩინის ჩვეულებრივი ნამცხვრები, მათზე უფრო მეტ დადებით ენერგიას დახარჯავთ, ვიდრე ძალისხმევას. ეს ასეა ჩვენს დღევანდელ რეცეპტშიც. აქ არის თუ როგორ უნდა მოამზადოთ არაჟანიანი ფუნთუშები სწრაფად და გემრიელად!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 320 გ

არაჟანი 100 გრ

კარაქი 100 გ

შაქარი 2 ს.კ.

კვერცხი 2 ცალი

გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ

ლიმონის ცედრა და

ვანილი გემოვნებით

მომზადება

თასში მოათავსეთ გაცრილი ფქვილი, გამაფხვიერებელი, შაქარი, მარილი და ლიმონის ქერქი. გახეხეთ ცივი კარაქი.

კარაქი კარგად აურიეთ მშრალ ინგრედიენტებს. დაამატეთ კვერცხი და  არაჟანი. ჯერ კოვზით, ხოლო შემდეგ ხელით აურიეთ.

მაგიდას მოაყარეთ ფქვილი, მასზე გააბრტყელეთ ცომი საშუალო სისქეზე. დარჩენილი კვერცხი ათქვიფეთ და წაუსვით ცომს.

მოაყარეთ შაქარი, დაჭერით სასურველ ფორმებად.

მოათავსეთ  პერგამენტებით მოპირკეთებულ საცხობ ფირფიტაზე და გამოაცხვეთ პეჩენიები 20-25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. ცომეული რომ ოდნავ გაცივდება, გემოვნებით მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

 

რა თქმა უნდა, თუ დიეტაზე ხართ, შეგიძლიათ დაამზადოთ პეჩენიები, სადაც არ არის გამოყენებული შაქარი. მაგრამ ჩვენ გირჩევთ ამ პროპორციებს. სხვათა შორის, მაიონეზზე დაფუძნებულ ორცხობილას საკმაოდ ორიგინალური გემო აქვს. რა საკონდიტრო ნაწარმს ანიჭებთ უპირატესობას ჩაისთვის? გაგვიზიარეთ ინფორმაცია კომენტარებში!

Related Articles