ქათმის კისერი ტაფაში
ხორცის კერძი საუკეთესოდ ითვლება. თითქმის ნებისმიერ ხორცს აქვს მდიდარი გემო და შეუძლია დაგანაყროს მცირე რაოდენობითაც კი. თქვენთვის შესანიშნავი კერძის რეცეპტი გვაქვს!
ქათმის კისერი ხორციანი და გემრიელია. მათი მომზადება სიამოვნებაა, თითქმის იგივეა, რაც ფრთები. მაგრამ ფრთების ფასი, მიუხედავად მათში ძვლების დიდი რაოდენობისა, ორჯერ მეტია. ჩვენ გიზიარებთ მათ, ვისაც ჯერ არ აღმოუჩენია ეს პროდუქტი, რეცეპტი ქათმის კისრისთვის.
ინგრედიენტები
ქათმის კისრები 1 კგ
ნიორი 2 კბილი
მარილი გემოვნებით
წიწაკა შერეული გემოვნებით
მყარი ყველი 100 გრ
არაჟანი 1 ს.კ.
მაიონეზი 100 მლ
მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.
მომზადება
ქათმის კისრის მომზადება არ შეიძლება იყოს ამაზე უფრო მარტივი! დიდ ჭურჭელში შეურიეთ მარილი, პილპილი და სხვა სანელებლები გემოვნებით. თუ არ ჩქარობთ, დააყოვნეთ.
დაჭერით ნიორი წვრილად და ჩაყარეთ გაცხელებულ ტაფაზე ზეთში და შეწვით. როდესაც ნიორი ოქროსფერი გახდება, გადადით შემდეგ საფეხურზე, გაწურეთ კისრები და შეუწვით კანი ერთ მხარეს. ამას მაქსიმუმ 3-4 წუთი დასჭირდება. შემდეგ გადაბრუნდით მეორე მხარეს და ძალიან კარგად შეწვით. ტექნიკა მოგვაგონებს სოსისის მომზადებას. გახსოვდეთ, რომ კისრები ურიეთ, რომ თანაბრად მოიხარშოს.
სანამ ქათმის კისერი იწვება, გახეხეთ ყველი და აურიეთ მაიონეზი და არაჟანი. გემოვნებით დაუმატეთ პილპილი და მარილი.
თქვენი კერძი მზად არის 15-20 წუთში!
მიირთვით ქათმის კისრები ყველის სოუსთან, რომელიც რეცეპტში მივუთითეთ, ან ნებისმიერი სხვა სოუსით. მწვანილი ძალიან უხდება შემწვარ ქათამს. ჩვენ გირჩევთ არ დაზოგოთ წიწაკა, მაგრამ სურვილისამებრ გამოიყენოთ ძირის თესლი. შეინახეთ ჩვენი რეცეპტი ლუდის ერთ-ერთი საუკეთესო წახემსებისთვის! თუმცა, უპირველეს ყოვლისა, კისრები, რა თქმა უნდა, შესანიშნავი არჩევანია მეორე კერძად.