• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

80-იანი წლების დასაწყისში ეს რეცეპტი დედაჩემს მეგობარმა მისცა, რომელიც მუშათა სასადილოში მზარეულად მუშაობდა.

by ekaterine მარტი 1, 2021
მარტი 1, 2021

ტეფტელები ბრინჯით ტომატის სოუსში: რეტრო რეცეპტი

ცოტა ხნის წინ მინდოდა სახლში მომემზადებინა რამე ერთდროულად ფუნდამენტურიც და მარტივიც. მახსოვდა ბრინჯის ხორციანი ტეფტელები, რომელსაც დედაჩემი ხშირად ამზადებდა შაბათ-კვირას.

ხორცის ფარშის უკეთ გამაგრებისთვის გამოიყენეთ მრგვალი მარცვლის ბრინჯი,  ნახევრად მოხარშული.

და მთავარია სოუსი. მისთვის ცალკე ჩაშუშეთ ხახვი სტაფილოთი და ტომატის პასტით, ხოლო მეორე თასში შეურიეთ მოშუშული ფქვილი ბულიონით და არაჟნით. შემდეგ ყველაფერი აურიეთ ხორცთან და ღუმელში მოათავსეთ. არომატი და გემო სიტყვებს აღემატება.  აუცილებლად უნდა სცადოთ!

ინგრედიენტები

ძროხის ხორცი 600 გრ

ბრინჯი 100 გრ

ხახვი 2

კვერცხი 1

კარაქი 20 გრ

ხორცის ბულიონი 700 მლ

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

სტაფილო 1 ც

ტომატის პასტა 3 ს.კ.

რაჟანი 4 ს.კ.

შაქარი 1 ჩ / კ

ნიორი 3 კბილი

დაფნის ფოთოლი 1 ც

შავი პილპილი (ბარდა) 5 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

მოშუშეთ 1 ხახვი სანამ დარბილდება კარაქში, გააციეთ. მოხარშეთ ბრინჯი დამარილებულ წყალში ნახევრად და  გააგრილეთ. შეურიეთ მომზადებული ინგრედიენტები დაფქვილ ხორცს, დაამატეთ კვერცხი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, კარგად აურიეთ. დააფარეთ და მოათავსეთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.

 

სოუსისთვის. 1 ს.კ. ფქვილი მოხალეთ მშრალ ტაფაში, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება. გააგრილეთ. შეურიეთ ფქვილი 100 მლ ცივ ბულიონს და არაჟანს.

გახეხილი სტაფილო და დაჭრილი მეორე ხახვი შეწვით ცოტა მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ ტომატის პასტა, დაასხით დარჩენილი ბულიონი, აურიეთ. დადგით ნელ ცეცხლზე, დააფარეთ 10 წუთი. ჩაასხით არაჟნის ნარევი, დაუმატეთ შაქარი და დაჭრილი ნიორი. მიიყვანეთ სოუსი ადუღებამდე და მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.

გაციებული დაფქული ხორცი დაყავით 15-17 ნაწილად. დაამრგვალეთ, ამოავლეთ თითოეული ფქვილში და შეწვით. მოათავსეთ კერძი ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, გადაასხით სოუსი. დაამატეთ დაფნის ფოთლები, წიწაკა. ფორმა მოათავსეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.

კერძს ბევრი გაზქურაზე ქვაბში ამზადებს, ეს რა თქმა უნდა ამარტივებს საქმეს, მაგრამ უკეთესი გემოვნებისთვის, გირჩევთ ღუმელში მოამზადოთ.

0
FacebookEmail
previous post
ასტროლოგიური დიეტა: რა უნდა ჭამოთ თქვენი ზოდიაქოს ნიშნის მიხედვით?
next post
გავჭერი და ამოვისუნთქე: არაჩვეულებრივი სილამაზე, ღრუბელივით ფაფუკი და საოცრად გემრიელი ხრამუნა ქერქი. რეცეპტი რძის, კარაქისა და კვერცხის გარეშე. წარმოუდგენლად მარტივი, მაგრამ წარმატებული.

Related Articles

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022

თუ თქვენც ისევე გიყვართ მარწყვი, როგორც მე, აუცილებლად...

მაისი 29, 2022

ამ დესერტმა მსოფლიო პოპულარობა მოიპოვა. უფრო უკეთესია, ვიდრე...

მაისი 27, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ტკბილზე მოთხოვნილება ისე გამიქრა, აღარც კი მახსენდება და ვერც კი ვიგრძენი წონაში ისე დავიკელი.

  • 2

    დადასტურდა, რომ სოკოს ძალიან ეშინია ამ ეთერზეთების.

  • 3

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 4

    ცხიმის წვა მეხუთე დღიდან იწყება. აუცილებელია საუზმეზე მიირთვათ მხოლოდ ნახევარი…

  • 5

    ტუტოვანი საკვების ტოპ-ათეული, რომელიც ხელს უშლის სიმსუქნეს, ინსულტს და კიბოს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC