80-იანი წლების დასაწყისში ეს რეცეპტი დედაჩემს მეგობარმა მისცა, რომელიც მუშათა სასადილოში მზარეულად მუშაობდა.

by ekaterine

ტეფტელები ბრინჯით ტომატის სოუსში: რეტრო რეცეპტი

ცოტა ხნის წინ მინდოდა სახლში მომემზადებინა რამე ერთდროულად ფუნდამენტურიც და მარტივიც. მახსოვდა ბრინჯის ხორციანი ტეფტელები, რომელსაც დედაჩემი ხშირად ამზადებდა შაბათ-კვირას.

ხორცის ფარშის უკეთ გამაგრებისთვის გამოიყენეთ მრგვალი მარცვლის ბრინჯი,  ნახევრად მოხარშული.

და მთავარია სოუსი. მისთვის ცალკე ჩაშუშეთ ხახვი სტაფილოთი და ტომატის პასტით, ხოლო მეორე თასში შეურიეთ მოშუშული ფქვილი ბულიონით და არაჟნით. შემდეგ ყველაფერი აურიეთ ხორცთან და ღუმელში მოათავსეთ. არომატი და გემო სიტყვებს აღემატება.  აუცილებლად უნდა სცადოთ!

ინგრედიენტები

ძროხის ხორცი 600 გრ

ბრინჯი 100 გრ

ხახვი 2

კვერცხი 1

კარაქი 20 გრ

ხორცის ბულიონი 700 მლ

ხორბლის ფქვილი 1 ს.კ.

სტაფილო 1 ც

ტომატის პასტა 3 ს.კ.

რაჟანი 4 ს.კ.

შაქარი 1 ჩ / კ

ნიორი 3 კბილი

დაფნის ფოთოლი 1 ც

შავი პილპილი (ბარდა) 5 ც

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

მოშუშეთ 1 ხახვი სანამ დარბილდება კარაქში, გააციეთ. მოხარშეთ ბრინჯი დამარილებულ წყალში ნახევრად და  გააგრილეთ. შეურიეთ მომზადებული ინგრედიენტები დაფქვილ ხორცს, დაამატეთ კვერცხი, მარილი და პილპილი გემოვნებით, კარგად აურიეთ. დააფარეთ და მოათავსეთ მაცივარში ნახევარი საათის განმავლობაში.

 

სოუსისთვის. 1 ს.კ. ფქვილი მოხალეთ მშრალ ტაფაში, სანამ ღია ოქროსფერი არ გახდება. გააგრილეთ. შეურიეთ ფქვილი 100 მლ ცივ ბულიონს და არაჟანს.

გახეხილი სტაფილო და დაჭრილი მეორე ხახვი შეწვით ცოტა მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ ტომატის პასტა, დაასხით დარჩენილი ბულიონი, აურიეთ. დადგით ნელ ცეცხლზე, დააფარეთ 10 წუთი. ჩაასხით არაჟნის ნარევი, დაუმატეთ შაქარი და დაჭრილი ნიორი. მიიყვანეთ სოუსი ადუღებამდე და მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.

გაციებული დაფქული ხორცი დაყავით 15-17 ნაწილად. დაამრგვალეთ, ამოავლეთ თითოეული ფქვილში და შეწვით. მოათავსეთ კერძი ცეცხლგამძლე ჭურჭელში, გადაასხით სოუსი. დაამატეთ დაფნის ფოთლები, წიწაკა. ფორმა მოათავსეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 15 წუთის განმავლობაში.

კერძს ბევრი გაზქურაზე ქვაბში ამზადებს, ეს რა თქმა უნდა ამარტივებს საქმეს, მაგრამ უკეთესი გემოვნებისთვის, გირჩევთ ღუმელში მოამზადოთ.

Related Articles