ხაჭოს ცომი
რბილი, პლასტიური, მსუბუქი, გემრიელი – ეს არის მხოლოდ რამდენიმე ზედსართავი სახელი, რომლის საშუალებითაც ხაჭოს ცომის აღწერაა შესაძლებელი. თუ სწორად მოამზადებთ, ის ხელებს არ ეკვრის და მისგან ნებისმიერი ფქვილოვანი პროდუქტის გადახვევა ძალიან მარტივია. შევსებას რაც შეეხება, ის შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს: კენკრა, თხილი, ყაყაჩოს თესლი, ხილი, ჩირი, მწვანე ხახვი და მოხარშული კვერცხი, სოკო და ფარში, ბოსტნეული და ა.შ.
ბევრს ჰგონია, რომ თუ ხაჭოს ცომი ძალიან გემრიელია, მაშინ მისი მომზადება ან ძალიან რთულია, ან ხანგრძლივი. ან იქნებ ორივე. გეტყვით, რომ ხაჭოსგან ცომის მომზადება მარტივია! ჩვენ შემოგთავაზებთ რეცეპტს, რომლის შედეგადაც თქვენი ფქვილოვანი პროდუქტი ახალ დონეზე აიწევს.
ინგრედიენტები
ხაჭო 250 გრ
შაქარი 100 გრ
ხორბლის ფქვილი 280 გრ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ
კვერცხი 1 ცალი
კარაქი 50 გრ
მომზადება
პირველი, გასცერით ფქვილი და შეურიეთ მას სხვა მშრალი ინგრედიენტი, გამაფხვიერებელი.
დაადნეთ კარაქი მიკროტალღურ ღუმელში. დაამატეთ იგი ხაჭოს კონტეინერში. დაამატეთ გაცრილი ფქვილი და აურიეთ ყველაფერი. კვერცხი ავთქვიფოთ ცალკე ჭურჭელში. დაუმატეთ შაქარი და ათქვიფეთ მიქსერით.
ახლა შეურიეთ ინგრედიენტები ორი კონტეინერიდან და მოზილეთ ცომი, ნახევარი საათით შედგით მაცივარში, შემდეგ კი გამოიყენეთ ცხობისთვის.
ნაზი ხაჭოს ცომი შესაფერისია გემრიელი პეჩენიების ან რულეტების დასამზადებლად. შევსება შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს. შეარჩიეთ თქვენი გემოვნების შესაბამისად! ცომი არის ნაზი და ინარჩუნებს ხაჭოსთვის დამახასიათებელ ფხვიერებას. მაშინაც კი, თუ თქვენ არ ხართ ამ რძის პროდუქტის გულშემატკივარი, ვერ შეძლებთ უარი თქვათ. მოიწონეთ და გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს!