შემადგენლობა
შებოლილი ქათმის მკერდი 150 გრ
ორაგული 150 გ
ლავაშის ფირფიტა 2 ც.
პომიდორი 6 ც.
ზეთისხილი 70 გ
ყველი 120 გრ
კვერცხი 2 ცალი.
სალათის ფოთლები.
მდნარი ყველი 120 გ
მაიონეზი 2 ს/კ.
პასტა სოუსი 1 ს/კ.
მომზადება:
მოვამზადოთ სოუსი: მაიონეზი, მდნარი ყველი და პასტა სოუსი აურიეთ. პასტა შეიძლება შეიცვალოს აჯიკით ან ცხარე კეტჩუპით.
მოვამზადოთ გულსართი: დავჭრათ პომიდორი, ზეთისხილი და ქათამი. წვრილად დაჭერით სალათის ფოთლები და ყველი გახეხეთ.
ლავაში გადმოაბრუნეთ და წაუსვით სოუსი, განათავსეთ ცოტა სალათი, თავზე – პომიდორი, ქათამი, ზეთისხილი და ყველი.
გადაახვიეთ ლავაში მჭიდროდ, შეუკეცეთ კიდეები, რომ შიგთავსი გარეთ არ გამოვიდეს, ჩადეთ ცელოფანში და შეინახეთ მაცივარში ერთი საათი.
განათავსეთ რულეტი დაფაზე და დაჭერით ნაჭრებად. თუ თევზი მოგწონთ, შეგიძლიათ გააკეთოთ სხვა სალათის ვარიაცია. ამის გაკეთება შეიძლება 150 გრ ნაკლებმარილიანი ორაგულით, მოვხარშოთ და გაუკეთეთ 2 კვერცხი. განათავსეთ სოუსი ლავაშის ფირფიტაზე, თევზი, ზეთისხილი კვერცხი და ყველის სქელი ფენა.