POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ლეგენდარული “კიევური ტორტი”, მისი გემოს დავიწყება შეუძლებელია.

by ekaterine დეკემბერი 16, 2018
დეკემბერი 16, 2018

“კიევური ტორტი”-ლეგენდარული დელიკატესი, რომელიც ყველას გვახსოვს ბავშვობიდან. ეს ტორტი მზადდება ორი ჰაეროვანი გამომცხვარი ბეზეთი, რომელიც გაჟღენთილია კრემით.

ჩაიწერეთ რეცეპტი და გაახარეთ თქვენი ახლობლები ნაცნობი გემოთი.

შემადგენლობა

კვერცხი ცილა 300 გ

კვერცხის გული 4 ცალი.

კარაქი 350 g

შაქარი 500 გ

მიწის თხილი 250 გ

შაქრის ფხვნილი 115 გრ

ხორბლის ფქვილი 70 გრ

ვანილის ფხვნილი 45 გ

კონიაკი 2.5 ს/კ.

ლიმონის წვენი 1ჩ/კ

შედედებული რძე 2 ს/კ. კაკაო  2 ს/კ.

მარილი 1ჩ/კ.

მომზადება

თხილი  მოხალეთ, გააციეთ და დაფქვით, შეურიეთ ცოტა ფქვილი და შაქარი.

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე, შეურიეთ 30გ. ვანილი, ლიმონის წვენი და 75 გ. შაქრის პუდრი. ათქვიფეთ კარგად. მშრალ ინგრედიენტებში თანდათან ურევენ ათქვეფილ მასას.

ორ ერთნაირ ფორმაში ჩააფინეთ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი და თანაბრად გაანაწილეთ ზედ ბეზე. გამოაცხეთ 140 გრადუსზე 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ გააღეთ გაზქურის კარები და 30 წუთის განმავლობაში გამოაშრეთ ფირფიტები. დატოვეთ 12 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადმოიღეთ ფორმებიდან, თუ ცოტა დაიფხნება, შეინახეთ გასაფორმებლად.

კრემი “შარლოტას” მოსამზადებლად რძეში შეურიეთ 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი და 15 გ. ვანილი, დადგით ნელ ცეცხლზე, რომ შაქარი გადნეს. ცალკე გათქვიფეთ კვერცხის გულები, დაუმატეთ ცოტა მარილი, შეურიეთ რძიან მასას და ნელ ცეცხლზე ადუღეთ 4-5 წუთით, უნდა იყოს კისელის სისქის.

კრემი გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაუმატეთ 1,5 ს/კ. კონიაკი, 250 გ. კარაქი და ათქვიფეთ.

შოკოლადის კრემისთვის 100 გრ კარაქს, დაამატეთ კაკაო, 40 გრ შაქრის ფხვნილი, შედედებული რძე, 1 ს/კ. კონიაკი და თქვიფეთ, სანამ გლუვი გახდება კრემი.

მოამზადეთ ტორტის დეკორატიული კრემი, 150 გრ შარლოტას ნაღებს შეურიეთ  1 ს/კ. შოკოლადის კრემი და თქვიფეთ სანამ გლუვი არ გახდება. შემდეგ შოკოლადის კრემი და დანარჩენი კრემი “შარლოტა” შედგით მაცივარში.

დროა მორთოთ ტორტი. დადეთ ბეზეს ერთი ფირფიტა და წაუსვით კრემი “შარლოტა”,ცოტა გვერდებისთვის მოიტოვეთ. მეორე ფირფიტა დადეთ კრემზე იმ მხრიდან, საიდანაც ქაღალდი შემოაცალეთ. გვერდებზე  წაუსვით კრემი “შარლოტა”. ზემოდან შოკოლადის კრემით და თხილით მორთეთ. ტორტი შეინახეთ 30 წუთით მაცივარში.

ნახევარი საათის შემდეგ ტორტს გადაუსვით თეთრი კრემი და ისევ მაცივარში შეაბრუნეთ მინიმუმ 4 საათი.

 

 

0 FacebookEmail
previous post
ეს თქვენი საყვარელი კერძი იქნება ახალ წელს.
next post
თუ არ გიყვართ ტკბილეული და უპირატესობას ჯანსაღ კვებას ანიჭებთ, სწორედ თქვენთვისაა ტორტი ჩირებით!

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა