ლეგენდარული “კიევური ტორტი”, მისი გემოს დავიწყება შეუძლებელია.

by ekaterine

“კიევური ტორტი”-ლეგენდარული დელიკატესი, რომელიც ყველას გვახსოვს ბავშვობიდან. ეს ტორტი მზადდება ორი ჰაეროვანი გამომცხვარი ბეზეთი, რომელიც გაჟღენთილია კრემით.

ჩაიწერეთ რეცეპტი და გაახარეთ თქვენი ახლობლები ნაცნობი გემოთი.

შემადგენლობა

კვერცხი ცილა 300 გ

კვერცხის გული 4 ცალი.

კარაქი 350 g

შაქარი 500 გ

მიწის თხილი 250 გ

შაქრის ფხვნილი 115 გრ

ხორბლის ფქვილი 70 გრ

ვანილის ფხვნილი 45 გ

კონიაკი 2.5 ს/კ.

ლიმონის წვენი 1ჩ/კ

შედედებული რძე 2 ს/კ. კაკაო  2 ს/კ.

მარილი 1ჩ/კ.

მომზადება

თხილი  მოხალეთ, გააციეთ და დაფქვით, შეურიეთ ცოტა ფქვილი და შაქარი.

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა გათეთრებამდე, შეურიეთ 30გ. ვანილი, ლიმონის წვენი და 75 გ. შაქრის პუდრი. ათქვიფეთ კარგად. მშრალ ინგრედიენტებში თანდათან ურევენ ათქვეფილ მასას.

ორ ერთნაირ ფორმაში ჩააფინეთ ცხიმწასმული პერგამენტის ქაღალდი და თანაბრად გაანაწილეთ ზედ ბეზე. გამოაცხეთ 140 გრადუსზე 2 საათის განმავლობაში. შემდეგ გააღეთ გაზქურის კარები და 30 წუთის განმავლობაში გამოაშრეთ ფირფიტები. დატოვეთ 12 საათის განმავლობაში. შემდეგ გადმოიღეთ ფორმებიდან, თუ ცოტა დაიფხნება, შეინახეთ გასაფორმებლად.

კრემი “შარლოტას” მოსამზადებლად რძეში შეურიეთ 1 ჭიქა შაქრის ფხვნილი და 15 გ. ვანილი, დადგით ნელ ცეცხლზე, რომ შაქარი გადნეს. ცალკე გათქვიფეთ კვერცხის გულები, დაუმატეთ ცოტა მარილი, შეურიეთ რძიან მასას და ნელ ცეცხლზე ადუღეთ 4-5 წუთით, უნდა იყოს კისელის სისქის.

კრემი გააციეთ ოთახის ტემპერატურაზე, დაუმატეთ 1,5 ს/კ. კონიაკი, 250 გ. კარაქი და ათქვიფეთ.

შოკოლადის კრემისთვის 100 გრ კარაქს, დაამატეთ კაკაო, 40 გრ შაქრის ფხვნილი, შედედებული რძე, 1 ს/კ. კონიაკი და თქვიფეთ, სანამ გლუვი გახდება კრემი.

მოამზადეთ ტორტის დეკორატიული კრემი, 150 გრ შარლოტას ნაღებს შეურიეთ  1 ს/კ. შოკოლადის კრემი და თქვიფეთ სანამ გლუვი არ გახდება. შემდეგ შოკოლადის კრემი და დანარჩენი კრემი “შარლოტა” შედგით მაცივარში.

დროა მორთოთ ტორტი. დადეთ ბეზეს ერთი ფირფიტა და წაუსვით კრემი “შარლოტა”,ცოტა გვერდებისთვის მოიტოვეთ. მეორე ფირფიტა დადეთ კრემზე იმ მხრიდან, საიდანაც ქაღალდი შემოაცალეთ. გვერდებზე  წაუსვით კრემი “შარლოტა”. ზემოდან შოკოლადის კრემით და თხილით მორთეთ. ტორტი შეინახეთ 30 წუთით მაცივარში.

ნახევარი საათის შემდეგ ტორტს გადაუსვით თეთრი კრემი და ისევ მაცივარში შეაბრუნეთ მინიმუმ 4 საათი.

 

 

Related Articles