სოკო არის სადღესასწაულო მაგიდებისთვის პოპულარული პროდუქტი. მისგან ამზადებენ სალათებს, ღვეზელებს, რულეტებს. შეგიძლიათ იყიდოთ დიდი ზომის ქამა სოკო, რომელსაც შეავსებთ ხორცის ფარშით და გამოაცხობთ.
შემადგენლობა
500 გ ქათმის ფილე
ყველი 60 გრ
1 ს/კ. ხორბლის ფქვილი
10 დიდი ქამა სოკო
100 გ მოცარელა
4 ს/კ. არაჟანი
1 კონა მწვანილი
1 ს/კ. მზესუმზირის ზეთი
მარილი, პილპილი გემოვნებით
მომზადება
სოკო გარეცხეთ, მოაცალეთ ფეხი და გააშრეთ.
საცხობ ფორმაზე გაშალეთ პერგამენტის ქაღალდი და დააწყეთ ზედ სოკოს ქუდები.
დაფქვით ფილე და მოშუშეთ ხახვში და ზეთში. სოკოს ფეხები დაჭერით და აურიეთ ფარშში, მოშუშეთ 5-10 წუთის განმავლობაში. არაჟანი აურიეთ ფქვილში, დაუმატეთ სანელებლები და შეურიეთ ფარშს, შუშეთ კიდევ 5 წუთით. გადმოდგით ცეცხლიდან და გააგრილეთ.
გახეხეთ ყველი, აურიეთ დაჭრილი მწვანილი და დაამატეთ ფარშს.
ამოავსეთ სოკო გამზადებული ფარშით, მოაყარეთ ცოტა მოცარელა და 180 გრადუსზე გამოაცხეთ.