ჩემს ოჯახს უყვარს ეს პური და საკმაოდ ხშირად ვაცხობ. გემრიელი, ხრაშუნა ქერქით და ფუმფულა გულით.

by ekaterine

იტალიელების თქმით, იგი ჯერ კიდევ ძველ რომში მომზადდა! კლასიკური ფოკაჩის პურის რეცეპტი დღემდე თითქმის უცვლელი დარჩა, რადგან ის მხოლოდ 5 ინგრედიენტს შეიცავს: ფქვილი, წყალი, ზეითუნის ზეთი, მარილი და საფუარი.

საფუარის დედის შეძენა შეგიძლიათ საცხობში ან თავად მოამზადოთ! უკიდურეს შემთხვევაში  შეცვალეთ ერთი სუფრის კოვზი მშრალი საფუარით.

კლასიკური ფოკაცია

ინგრედიენტები

წყალი 240 მლ

თაფლი 2 ს.კ.

მარილი 1 ჩ / კ

ზეითუნის ზეთი 2 ს.კ.

ხორბლის ფქვილი 450 გრ

მაწონი 100 გრ

როზმარინი გემოვნებით

მომზადება

გახსენით მომზადებული საფუარი თბილ წყალში და დაამატეთ ფქვილი.  გააჩერეთ ცომი 15 წუთის განმავლობაში.

შემდეგ დაამატეთ მარილი, მოურიეთ, დაამატეთ კარაქი და თაფლი. აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

ცომისგან გააკეთეთ ბურთულა, მოათავსეთ ზეთიან ფორმაში და გადააფარეთ ცელოფანი. დატოვეთ მაცივარში მთელი ღამით (8-დან 10 საათამდე). ეს უნდა გაიზარდოს მოცულობაში და გახდეს ფხვიერი. ეს არის ყველაზე გადამწყვეტი მომენტი მომზადების პროცესში!

ცომი გააბრტყელეთ, გაყავით 4 ნაწილად, ან გააბრტყელეთ საცხობი ფორმის ზომაზე. ცომში თითებით გააკეთე ჩაღრმავებები, როგორც ფოტოზე. ფოკაჩიას ზემოდან ზეთი მოუსვით.

ცომს მოაყარეთ როზმარინი და მარილი. აცხვეთ პური 25 წუთის განმავლობაში 190 გრადუსზე, სანამ არ გაწითლდება.

პურის გაცივების შემდეგ, დაჭერით ნაჭრებად და ზედმეტი საყინულეში შეინახეთ. ამ გზით, ყოველთვის ისეთი დარჩება, თითქოს ღუმელიდან ახლად გამოღებული.

Related Articles