მანდარინი განსაკუთრებულ ხიბლს და სილამაზეს ანიჭებს.

ზამთარში, როდესაც მზე და სითბო ძალიან გვაკლია, მე ვაცხობ ამ ლამაზ ფუნთუშებს და ვახარებ ოჯახის წევრებს. ეს დესერტი მანდარინით არა მხოლოდ გემრიელი და არომატულია, არამედ საოცრად ლამაზი სანახავიც.

დღეს გეტყვით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ მანდარინით გემრიელი ნამცხვრები ნახევარ საათში. სადღესასწაულო მაგიდაზე ასეთი ფუნთუშების დანახვა არავის დატოვებს გულგრილს!

ნამცხვრები მანდარინით

ინგრედიენტები

150 გრ კარაქი

2 კვერცხის გული

200 გრ ხორბლის ფქვილი

200 გრ ნუშის ფქვილი

100 გრ შაქრის შაქარი

1 ფორთოხალი

1 ჩ.კ. სანელებლები (დარიჩინი, ილი, მიხაკი, ანისული, ჯავზი)

4 მწიფე მანდარინი

მწიკვი მარილი

მომზადება

დარბილებულ კარაქს დაუმატეთ შაქრის პუდრა და მიქსერით ათქვიფეთ, სანამ მოცულობა არ გაიზრდება. დაამატეთ კვერცხის გული კვლავ ათქვიფეთ.
1 ფორთოხლის ქერქი გახეხეთ. გაწურეთ წვენი ფორთოხლის ნახევარიდან. ცომს დაამატეთ 2 სუფრის კოვზი ფორთოხლის წვენი, სანელებლები და ცედრა. ისევ ათქვიფეთ ყველაფერი მიქსერით.

გაცერით ფქვილი, დაამატეთ ისიც და მწიკვი მარილიც ცომს. მოზილეთ ერთგვაროვანი ელასტიური ცომი.  გაყავით 2 ტოლ ნაწილად.
ცომი გადაიტანეთ ფოლგაში და შედგით მაცივარში 3 საათის განმავლობაში.

გარეცხეთ მანდარინი, შემდეგ კი დაჭერით რგოლებად ნახევარი სანტიმეტრის სისქეზე. მანდარინი დააწყვეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, გააჩერეთ 20 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი ახალ ხელსახოცზე გააკეთეთ იგივე მეორე მხარეს.
გამოიღეთ ცომი და დაატოლეთ მანდარინის ნაჭერი. გთხოვთ გაითვალისწინოთ, რომ ცომის დიამეტრი ოდნავ უნდა აღემატებოდეს მანდარინისას.

შემდეგ დაჭერით ცომი რგოლებად, დაახლოებით 15 რგოლი. თითოეულ რგოლს პატარა პლასტმასის ჭიქით (მისი დიამეტრი მანდარინის ნაჭრების ტოლი უნდა იყოს)გაუკეთეთ შუაში ჩაღრმავება. ჭიქა წინასწარ დანამეთ წყლით და შემდეგ ჩადეთ შაქარში, შაქრიანი ჭიქა დაადეთ ცომის რგოლს და დააწექით.

 

ფუნთუშების ცენტრში განათავსეთ მანდარინის ნაჭერი, ზემოდან მოაყარეთ ცოტაოდენი შაქარი.

ჭიქა ყოველ ჯერზე შაქარში ჩაყავით! ორცხობილის კიდეებს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული.

გამოაცხვეთ ორცხობილა 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათის განმავლობაში.

გემრიელი “მზის” ფუნთუშები მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

მე მიყვარს  მანდარინიანი ნამცხვარი! ამ რეცეპტის მიხედვით ნამცხვრები არის ხრაშუნა, ძალიან ნაზი, ზომიერად ტკბილი, არომატული და პიკანტური. ხოლო მანდარინი განსაკუთრებულ ხიბლს და სილამაზეს ანიჭებს.

Loading...