დესრტის გამოცხობა გადავწყვიტე, გადავფურცლე წიგნი და თვალი ეგვიპტურ ნამცხვარს დავადგი. გამახსენდა რომ “ფარაონი” ყოველთვის აღტაცებას იწვევდა და გადავწყვიტე ისევ მომესინჯა.
ტორტი შედგება 3 მსუბუქი ჰაეროვანი ნამცხვრისგან, კრემისგან და ხრაშუნა ფენისგან. დესერტის გასინჯვის შემდეგ დავრწმუნდი, რომ ღირდა. ეს ნამცხვარი პირველ ადგილზე მოხვდება კულინარიულ წიგნში!
ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა 9 ცალი
ხორბლის ფქვილი 6,5 ს.კ.
შაქარი 650 გრ
ნიგოზი ან თხილი 300 გრ
კვერცხის გული 9 ცალი
ვანილის შაქარი 20 გრ
რძე 350 მლ
კარაქი 170 გრ
ნაღები 350 მლ
მომზადება
პირველი, მოამზადეთ 3 ფენა. თითოეული მათგანისთვის საჭიროა 3 ცილა, 2.5 ს.კ. შაქარი, ნახევარი კოვზი ფქვილი და 50 გრ დაფქვილი ნიგოზი დაბლენდერებული. ათქვიფეთ ცილა ქაფის მიღებამდე, დაამატეთ შაქარი და გააგრძელეთ თქვეფა. შემდეგ ფრთხილად დაამატეთ ფქვილი და კაკალი და ნაზად მოურიეთ, სანამ გლუვი გახდება.
საცხობი ფორმა დაფარეთ პერგამენტით და წაუსვით მცენარეული ზეთი. ნაზად ჩაასხით ცომი და მოათავსეთ 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.
კრემის მოსამზადებლად შეურიეთ გული, 10 ს.კ. შაქარი, დარჩენილი ფქვილი, ვანილის შაქარი და რძე. მოათავსეთ ინგრედიენტები ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ. ადუღებამდე გადმოიღეთ, მაგრამ აურიეთ კრემი კიდევ 2 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გააგრილეთ.
კარაქი დავჭრათ ნაჭრებად და დავამატოთ კრემს, შემდეგ კი კრემი მიქსერით გავთქვიფოთ.
დარჩენილი შაქარი გაადნეთ ქვაბში, როცა კარამელიზდება, დაუყოვნებლივ დაასხით პერგამენტზე და გადააფარეთ პერგამენტის მეორე ნაჭერი. გადაატარეთ ზემოდან საბრტყელებელი, რომ შაქარი დააქუცმაცოთ ხრაშუნა ფენისთვის.
ათქვიფეთ ცხიმიანი ნაღები, შეურიეთ კარამელიზირებული შაქარი და დარჩენილი კაკალი.
თითოეულ ფენას წაუსვით კრემის მესამედი. ზემოდან-ნაღების ფენა და კარამელი თხილით. ასე გაიმეორეთ კიდევ 2-ჯერ. მორთეთ ტორტი გახეხილი შოკოლადით ან კაკლით. გააჩერეთ მინიმუმ 1 საათი. გემრიელად მიირთვით.