სხვადასხვა გემოვნების სამი გემრიელი რეცეპტი. თქვენ დაუყოვნებლივ დაამატებთ ამ რეცეპტებს თქვენს სამზარეულოს წიგნში.

მინი-კიში ფუნთუშით

Мини-киши из булочек

ინგრედიენტები

ფუნთუშა 4 ცალი

ხახვი 1 ც.

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

სოკო 200 გრ

ლორი 100 გრ

კვერცხი 3 ცალი.

ნაღები 100 მლ

კვერცხის გული 1 ცალი.

მყარი ყველი 150 გრ.

მომზადება

დაჭერით კუბიკებად ხახვი, ლორი და სოკო. გახეხეთ ყველი.

ქვაბში, გააცხელეთ მზესუმზირის ზეთი, ჯერ ხახვი გაწითლეთ, შემდეგ კი ჩაყარეთ სოკო, მოაყარეთ მარილი და პილპილი.

დაამატეთ ლორი და შეწვით ყველაფერი 5-6 წუთის განმავლობაში.

კვერცხი შეურიეთ ნაღებში, დაამატეთ მარილი, პილპილი და 1 ს.კ. გახეხილი ყველი, კარგად აურიეთ.

ფუნთუშას მოაჭერით ზედაპირი და რბილობი გამოაცალეთ.

ფუნთუშები შეავსეთ მომზადებული გულსართით, მოაყარეთ დარჩენილი ყველი და დააფარეთ მოჭრილი ზედაპირი.

ზემოდან წაუსვით კვერცხის გული, სურვილისამებრ მოაყარეთ სეზამის მარცვლები და შედგით წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე, გამოაცხვეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში.

მიირთვით თბილი.

სოკოს ღვეზელი

Как приготовить грибную запеканку

ინგრედიენტები

სოკო 400 გრ

ხახვი 2-3 ცალი.

კვერცხი 6 ცალი

არაჟანი 1 ჭიქა.

ორცხობილის საფანელი 1 ჭიქა.

კარაქი, მარილი, პილპილი გემოვნებით.

მომზადება

გარეცხეთ და დაჭერით სოკო ფირფიტებად, გაასუფთავეთ და დაჭერით ხახვი ნახევარ რგოლებად.

სოკო გააწითლეთ ტაფაში, სანამ ოქროსფერი გახდება, დაამატეთ ხახვი და მოშუშეთ ინგრედიენტები, სანამ ხახვი არ დარბილდება. გადმოიღეთ ტაფა ცეცხლიდან და გააციეთ.

ღრმა თასში, 5კვერცხის გულში აურიეთ არაჟანი (დატოვეთ 2 ს.კ. გამოცხობისთვის) და მარილი. ათქვიფეთ ცილა ქაფის გაჩენამდე, აურიეთ ორცხობილას საფანელი (ასევე დატოვეთ 1 ს.კ. გამოცხობისთვის), დაუმატეთ მარილი და პილპილი.

ღრმა თასში აურიეთ ყველაფერი: სოკო ხახვთან ერთად, კვერცხის გული არაჟნით და ათქვეფილი ცილა საფანელთან ერთად.

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი ფსკერზე და გვერდებზე. მოაყარეთ საფანელი, მოათავსეთ მასა, ზემოდან წაუსვით ათქვეფილი არაჟანი და კვერცხის გული.

მოათავსეთ ფორმა წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 35 წუთის განმავლობაში.

უკვე გამომცხვარს მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და გემრიელად მიირთვით!

ბლინის ტორტი სოკოთი

Блинный торт с грибами

ინგრედიენტები

სოკო 300 გ

ხორბლის ფქვილი 80 გ

კარტოფილი 400 გ

რძე 600 მლ

კვერცხი 3 ცალი

მყარი ყველი 120 გრ

არაჟანი 30 მლ

მზესუმზირის ზეთი 55 მლ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

ოხრახუში გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით სოკო პატარა ნაჭრებად (დატოვეთ 1-2 ცალი ტორტის დასამშვენებლად) და შეწვით მცენარეულ ზეთში. დაამატეთ მარილი, წიწაკა, არაჟანი. მოშუშეთ დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში.

გადმოიღეთ ტაფა ცეცხლიდან და დაამატეთ ჯერ კიდევ ცხელ სოკოებს გახეხილი ყველი (დატოვეთ დაახლოებით 15 გრ დეკორაციისთვის). აურიეთ.

წინასწარ მოხარშეთ კარტოფილი, ჩაზილეთ, შემდეგ დაამატეთ 1 ჭიქა რძე და კარგად აურიეთ.

ცალკე აურიეთ გაცრილი ფქვილი, კვერცხი და დარჩენილი რძე. ჩაასხით კარტოფილის მასაში, დაამატეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. აურიეთ სანამ არ გახდება გლუვი.

წინასწარ გაცხელებულ ტაფაში, მცენარეული ზეთით გაცხელებული, გამოაცხეთ თხელი ბლინები მონაცვლეობით.

წაუსვით თითოეულ ბლინს ყველის და სოკოს გულსართი. მორთეთ ზედა ბლინი გახეხილი ყველით, გახეხილი სოკოების ნაჭრებით და მწვანილებით.

თუ მოგწონთ რეცეპტები, შეინახეთ და აცნობეთ თქვენს მეგობრებს ამის შესახებ!

Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*